hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


Guláš |

Fotbalový slovník FKA

2003-09-13   
Poslat emailem
FOTBALOVÝ SLOVNÍK FKA

Rudiho diagonála - úder nohou do balonu v postavení zády k brance tak, aby míč přeletěl přes hlavu. Následně však tato přihrávka nenachází nikoho ze spoluhráčů a míč v lepším případě končí v zámezí. Toto rychlé přenesení hry je pojmenováno po Martinu Rudovském, který se jím velmi často snaží odemknout zavřenou a neprostupnou obranu soupeře. Je to rychlé, nečekané a nestandardní řešení situace. Soupeř je překvapen a spoluhráči neméně tak. Malý zádrhel je v úspěšnosti, která se pohybuje někde okolo 1%.

Složit brambory - balon odskočí od nohy,nevyjde klička, už nemůžete. Co s tím??? Jak z toho ven?? Prostě a jednoduše nekoordinovaně spadnout jako pytel brambor (nevadí,že nejbližší protihráč je 2 metry od vás a nevšímá si vás). Věrohodnost „faulu“ lze doprovodit srdceryvným výkřikem. Tomu už žádný rozhodčí v hanspaulce neodolá a píská faul. Divadlo je ještě třeba dohrát do úplné dokonalosti, tudíž vždy vynadejte protihráči,že vás tak bere přes nohy. Soupeř zuří, váš tým kope trestný kop. Naprosto ideální. Následně ještě trochu popíchněte hráče soupeře nepatrným sdělením v průběhu další hry, že je jasné,že to bylo nahrané a provázejte toto sdělení provokativním úsměvem.V případě otázek se obraťte na lektora Tomáše Kubíka.

Ludvův uzel - velké množství za sebou navazujících fint a kliček aplikované minimálně na dvou hráčích soupeře na ploše o rozloze "pětníku" končící ztrátou míče a nebezpečného protiútoku a zcela zamotanýma nohama autora. Krátká historie: První ho předvedl Petr Karhan a hojně ho využívá a tím ho dovedl k naprosté dokonalosti. Po zápase můžeme rozdávat fandům vánočky, které během 60 minut upletl.

Holejdův dloubák - střela směřující vysoko do oblak a daleko do lesů a přilehlých křovin, tedy mimo vytyčený cíl o třech tyčích. Autor je následně vystaven stresové situaci, zda najde či nenajde míč. Úspěšnost hledání 50%. Krátká historie: Pojmenováno po Tomáši Holečkovi, který má již po lesích nachozeno několik desítek kilometrů. Občas přinesl s míčem i pár pravých hříbků.

Zpěváčkova óda - typický skluz avšak v hanspaulském podání tzn. na písku či škváře, s velkou razancí a špunty dopředu. Někdy veden na míč, někdy i na nohy soupeře. Krátká historie: Historie této zbraně sahá již do počátků klubu. Soupeře vždy překvapí, že se v celé Hanspaulce najde někdo, kdo je ochoten podstoupit skvělou jízdu po "betonovém" podkladu, který moc neklouže, ale naopak mírně drhne. Autor: Martin Rudovský.

Milanova superforma - fotbalista se dostaví v mlžném oparu, váhavým krokem a s chraptivým vláčným hlasem. Během zápasů se vyrovnává nejen kvalitou soupeře, ale také s následky probdělé a prohýřené noci v objetí alkoholu. Oba boje nakonec vyhraje. Krátká historie: I profesionální fotbalista FK Alej je občas jen obyčejný člověk a tak se někdy vrhne do vírů velkoměsta a podlehne nastraženým lákadlům. Muž s nejmenší vůlí je Milan Trousil. K jeho dobru lze přičíst, že právě poté podával ty nejbáječnější výkony.

Kořkův pytel - brankář hodí svým tělem pod nohy střílejícího tak, jako by se skládal pytel mouky a zlikviduje tak gólovku. Brankařský zákrok neladící oku fanouška, ale o to účinnější. Krátká historie: Právě toto neobvyklé řešení souboje z očí do očí přiklonil vždy paní Štěstěnu na stranu našeho golmana Jirky "Pavouka" Preiningera. Toto lze naučit pouze ve škole pro začínající brankáře, kterou bude brzy zmíněný zakládat.

Hlídačova prohazovačka - hráč zahraje dlouhý předkopnutý balon do prostoru a následně se všema silama snaží přesprintovat nestandardním stylem běhu svůj protějšek. Většinou neúspěšně. Míč končí v autu či na kopačkách soupeře. Krátká historie: Jeden ze způsobů jak v souboji jeden na jednoho uspět a přejit tak přes svého soka (lépe řečeno, jak se pokusit uspět). V týmu FK Alej ji ovládá pouze Zbyněk Kadidlo. Ve světovém měřítku ji předvádí už jen Roberto Carlos. Ten však úspěšně.

Honzův signál - nacvičený signál jak rozehrát rohový kop a překonat obranu soupeřů. Rozehrávající dá zvednutou pravou rukou a vztyčeným počtem prstů najevo spoluhráčům jakou variantu vybral. Ti se dle toho rozestaví a zaujmou své pozice. Následuje falšovaný míč s vnitřní rotací razance nadýchaného centru Karla Poborského, který končí na prvním hráči soupeře. Krátká historie: Tato akce nese jméno po legendě FK Alej Janu Veselému, bývalém spoluhráči Lukáše Zelenky, který ho zavedl a naučil hráče FK Alej při svém krátkém působení v týmu. V mužstvu se občas opráší tato překvapivá akce při úporné obraně soupeře.

Jirkovo nádobíčko - potřeby pravého profesionálního brankáře. Krátká historie: Nikoliv typický fotbalový termín. Jde o specifické vybavení pro fotbalové utkání, které obsahuje několik věcí mj. 1. věci jsou přepravovány v papírové krabici místo sportovní tašky 2. dříve školní mikina, nyní dres se jmenovkou a našitým znakem 3. pracovní rukavice místo brankařských, které musí hráči brankáři upevňovat lepicí páskou k zápěstí. Po zápase ho z toho musí zase vyprostit. 4. celá brankařská výstroj musí být pokryta prachem a špínou z minulých vítězných zápasů, aby maskot Štístko neodešel ke konkurenci. Patent legendární postavy mezi tyčemi - Jirky Preiningera.

Manažerský úvaz - Dělá to každý,někdo však přece jenom trochu jinak. O čem je řeč??? Zavazování tkaniček. Rozdíl je jen jediný. Tkaničky omotejte nejlépe desetkrát kolem kotníků( tím je i zpevníte) než na každé vystřihnete parádní uzlík s kličkou.
historie: Dříve neposedné a nezkrotné tkanice budou již dále minulostí díky vynalézavosti Tomáše "Motače" Kmínka, který je autorem tohoto důmyslného fígle. Vyzkoušeno, autorem doporučováno, avšak fungování zcela nezaručeno.
 

Diskuze k článku


Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen