hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


B tým |

FK ALEJ B - podzim 2007

2007-09-09   
Poslat emailem

Zápasy:
11x Ivan, Kopr, Pája
10x Jéňa
9x Mája
8x Káča
7x Hanz, Hery
5x Chadič, Torcida
4x Pořez
2x Ludva, Ladia
1x Ondra, Pobli




Góly:
10x Jéňa
5x Hery
2x Chadič, Hanz
1x Kopr


11.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Tycho de Brahe B 3:1 (2:0)
Hráno: 8. 12. 2007, 10:00, hřiště Děkanka, počet diváků: 2
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan - Hery, Malej Pája
Góly:Jéňa, vlatní, Hery

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
Do posledního zápasu jsme šli již bez stresů, s vědomím, že si v klidu zahrajeme fotbal, pokusíme se vyhrát, a když budeme mít velké štěstí, oba naši soupeři v boji o druhé postupové místo – Ross Crock v zápase s vedoucím Mystiquem a Výtržník proti Partizanu (což bylo podstatně méně pravděpodobné) prohrají a my se nakonec přeci jenom budeme moci radovat z postupu výše. Přestože bylo celkem chladno, panovalo jinak pěkné a slunečné počasí a na Děkance se hrál otevřený bezstarostný fotbal dvou mužstev, která neměla prakticky již co ztratit. Tycho hrálo bez náhradníků a spoléhalo na dlouhé výkopy na útočníky, kteří se snažili hlavou sklepávat balony na z druhého sledu nabíhající spoluhráče. My jsme se proti tomu snažili o něco více kombinovat, akcím však často chyběla přesnost a trochu větší pohyb. Zhruba ve 20. minutě uvolnil Hery parádní uličkou Jéňu, který byl ve vápně stažen brankářem Tycha, jenž si při tomto zákroku navíc poranil rameno. K penaltě se postavil sám faulovaný a střelou doprostřed branky otevřel skóre zápasu. Zraněný gólman soupeře byl vystřídán spoluhráčem, který byl do té doby přítomen na utkání pouze jako divák a první poločas dochytal v džínách a zimních botách, před přestávkou si však ještě stihl srazit po Jéňově rohu balon za svá záda a pomoci nám ke zvýšení našeho vedení na vedení dvoubrankové. Po poločase obě mužstva hru ještě více otevřela a druhá půle tedy přinesla ještě větší množství šancí před oběma brankami, z nichž vícekrát byla v ohrožení branka Tycha. Přesto to byli naši modří soupeři, kdo v druhé půli skóroval jako první po naší nesmyslné ztrátě balonu na půlce a došlo tak ke snížení na 1:2. Na tento výpadek jsme však naštěstí po chvilce zareagovali a Hery s přehledem zajistil uklidnění a svým gólem završil letošní sezonu, neboť přes další šance v závěru zápasu se již skóre zápasu neměnilo. Po jeho skončení jsme se dozvěděli, že Mystique, ač měl postup již dávno jasný, ukázali svůj charakter a vůli po vítězství a Ross Crock porazil. Bohužel, jak jsme předpokládali, Výtržník potvrdil v zápase s Partizanem roli favorita a vyhrál a z tohoto důvodu bude druhým postupujícím výše. Nám tak patrně uteče vytoužený postup výše o pouhé dva body. Při trochu větším štěstí a nebýt nesmyslných výpadků v zápasech s mužstvy z chvostu tabulky jsme na postup určitě měli. Rozhodně však z toho nebudeme dělat tragédii, hlavní v Hanspaulce bylo, je a doufám, že tomu tak i zůstane si zahrát společně s kamarády hru, kterou máme všichni rádi, a kterou na rozdíl od profesionálně čutajících primadon hrajeme především pro zábavu. Přes zimu budeme chodit pravidelně trénovat a věřím, že na jaře do pětky, na kterou určitě máme, zase postoupíme. Za zmínku stojí ještě Ivanův pozápasový výkon hodný spidermana, když s pomocí hromosvodu, okenních mříží a okapu vyšplhal na střechu budovy vedle hřiště a zachránil tak zakopnutý balon, zatímco o polovinu mladším spoluhráčům dole se z pohledu na jeho výkon tajil dech a klepala kolena:)

10.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Tučňáci 2:3 (1:1)
Hráno: 24. 11. 2007, 11:15, hřiště Pražačka 2, počet diváků: 2
Sestava:
Ladia - Kopr, Mája, Ludva - Jéňa, Ivan - Hery, Malej Pája, Hanz
Góly:Jéňa, Hery

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:


9.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Senioři Praha A 1:0 (0:0)
Hráno: 17. 11. 2007, 10:00, hřiště Pankrác 1, počet diváků: 3
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan, Ludva - Hanz, Malej Pája
Gól: vlastní

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
Jelikož za dějiště pro náš případný postup důležitého zápasu nám předsezónní los přiřkl pankráckou škváru, na které se nám letos vůbec nedařilo a vzhledem k tomu, že na stejném hřišti jsme již s tímto soupeřem v jedné z předchozích sezon prohráli, předcházeli zápas z naši strany jisté obavy. Ty, jak se však ukázalo, mohou být někdy užitečné a vést k větší koncentraci a nasazení a zamezit podcenění soupeře. Ale popořadě. V naší sestavě chyběl pro naši ofenzivu velice důležitý Hery, znovuzraněný tvůrce hry Pořez, jehož roli měl nahradit tentokráte Ludva a v minulém zápase znovu probuzený střelec Chadič. Byli jsme si vědomi, že kdo na škvárovém hřišti (které bylo tentokráte kupodivu ve velice slušném a hratelném stavu) inkasuje jako první, bude to mít v dalším průběhu zápasu velmi těžké. Proto naše hra od začátku vycházela především ze zodpovědné defenzivy. Naše pravidelně se střídající trojčlenná obrana fungovala velmi dobře, v záloze bylo znát Ludvovo fotbalové myšlení a umění podržet balon. Soupeř hrající bez hráčů na střídání však vzadu pracoval též velmi dobře a až na několik výjimek nás též do většího množství šancí nepouštěl, ty měli Jéňa s Hanzem a bohužel neproměnili. Pěknou střelu ze střední vzdálenosti předvedl Torcida, ale ani ta neskončila za zády brankáře seniorů. Poločas tak skončil bez branek a vyrovnané klání pokračovalo i po přestávce. Po ni jsme trochu zpřesnili a zrychlili kombinaci a začali se dostávat do šancí, na které soupeř odpovídal protiútoky. Bylo jasné, že kdo dá branku, patrně vyhraje.V 35 minutě se Torcida chopil házení autu z místa kousek před úrovní soupeřova vápna a svůj aut hodil chytře směrem do branky soupeře. Zaskočený gólman však (ke své smůle) jeho aut vystihl a dotkl se míče, který však přesto skončil za jeho zády – tudíž regulerní, ač lehce bizarní gól l :0. Nyní bylo na Seniorech, aby trochu otevřeli hru, což také udělali a začali být více aktivní směrem dopředu. S tím si však dobře bránící Alej a jistý Káča věděli rady a naopak několikrát modrobílí zahrozili z protiútoků. Zejména pěkná střela ve druhé půli nesmírně aktivního a bojovného Hanze, která možná i skončila po odrazu od břevna za brankovou čárou volala po zvýšení stavu, stojí za povšimnutí. Do konce utkání se však už síť ani za jedním z brankářů nevlnila a zodpovědným a bojovným výkonem jsme si dokráčeli pro důležité dva body.

8.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Sen Černý most II PG 8:1 (4:0)
Hráno: 10. 11. 2007, 8:45, hřiště Běchovice, počet diváků: 4
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan, Chadič - Hanz, Malej Pája
Góly: 4 x Jéňa, 2 x Hanz, 2 x Chadič

Nejlepší hráč utkání: Jéňa

Komentář k utkání:
V počasí, že by psa nevyhnal a v hodinu, kdy by měl normální člověk ještě ležet v teple pod dekou, jsme vyběhli na běchovické hřiště s vědomím nutného vítězství proti poslednímu týmu tabulky naši skupiny. Tým soupeře měl na první pohled výrazně vyšší věkový průměr, tudíž se dalo očekávat, že hlavní zbraní proti němu by měl být důraz, větší rychlost a běhavost, což se také během zápasu prokázalo. V něm se konečně (kromě našeho letošního tradičního střelce Jéni) chytli střelecky i další naši ofenzivní hráči – Chadič a Hanz, což je spolu s vysokým vítězstvím jednoznačným pozitivem zápasu. Přesto mělo utkání z naší strany i určité záporné jevy – řadu nepřesností a zejména v druhé půli jsme chvílemi nechávali soupeře příliš hrát a ten nás ve středu pole díky naší nedůslednosti a zmatečné hře dokázal přehrávat. Gólové šance si však naštěstí pro nás téměř nevypracoval, a když náhodou ano, máme Káču. Za týden nás čeká patrně o poznání těžší zápas na těžkém terénu. Toto utkání rozhodne, zda jsou naše postupové šance ještě otevřené, nebo se s nim pro tuto sezonu budeme muset rozloučit.

7.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Ross Crock 0:1 (0:0)
Hráno: 3. 11. 2007, 11:15, hřiště Zákostelní, počet diváků: 3
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Ivan - Jéňa, Pořez - Chadič, Hanz, Malej Pája
Góly: -

Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Zápas o 2. postupové místo v tabulce měl napovědět hodně o našich šancích na případný postup. Do zápasu jsme nastoupili bez střelce Heryho a letos již tradičně absentujícího Torcidy. Hlavním úkolem, který jsme si stanovili před utkáním, bylo vycházet z dobře zabezpečené obrany a neinkasovat, podle čehož jsme také od začátku utkání postupovali. Soupeř zvolil od začátku též opatrnou taktiku a bylo jasné, že dnes příliš branek padat nebude a o utkání dost možná rozhodne jeden vstřelený gól. Jak jsem již uvedl, hra naši obrany, vlastně hra celého mužstva směrem dozadu byla velmi dobrá, to samé bohužel tentokrát nelze zcela konstatovat o naši ofenzivě. Po této stránce byla hra mužstva statická, bez dostatečného pohybu a invence. Jéňa sice během první půle, předvedl několik nadějně vypadajících individuálních akcí směrem dopředu, bohužel ve své snaze zůstával osamocen, když už jsme se dostali k zakončení, chyběla přesnost. První půle skončila bez branek a podobný obraz hry jako v prvním poločase pokračoval i v druhém dějství, vyrovnaná hra soustředěných obran, opticky měla Alej možná trochu převahu, nebo alespoň pobývala více na soupeřově polovině, chyběl však nadále nápad, delší přesná kombinace, ale i nasazení a důraz v osobních soubojích. V tomto směru si bohužel většina mužstva nevzala příklad z nejlepšího hráče na hřišti Kopra, který neprohrál snad jediný osobní souboj a kromě bezchybné hry dozadu se snažil rozdávat přesné pasy a podporovat hru mužstva směrem dopředu, pokud mu to jeho hmotnost a fyzická kondice dovolily. O výsledku zápasu nakonec tedy rozhodla jediná naše chybička s ztráta míče ve středu pole, kterou soupeř k naší smůle nekompromisně využil. I když do konce utkání zbýval ještě poměrně dostatečný čas k tomu, abychom výsledek dokázali upravit do pro nás přijatelnějšího stavu, naše hra se až na cca závěrečných 10 minut, kdy jsme dokázali hru roztáhnout do stran, zrychlit a zpřesnit kombinaci, příliš nezlepšila. 2 minuty před koncem se nám navíc při nevinně vypadajícím souboji v rohu hřiště znovu zranil náš nedávno se vrátivší špílmachr Pořez, který závěrečné momenty pro nás hořkého zápasu sledoval již jen ležmo z místa za postranní čarou. Co říci na závěr? Jak přiznal na foru i náš soupeř, zápasu by určitě více slušela remiza, ale fotbal se hraje na góly a my jsme žádný na rozdíl od soupeře vstřelit nedokázali, chyběl nám potřebný kousek štěstíčka, ale přiznejme si otevřeně, že tentokrát i kousek srdce a větší vůle po vítězství. Postupové šance jsme si tímto výrazně snížili, ale na druhou stranu ještě nic není rozhodnuto. Do dalších utkání teď můžeme jít s tím, že nemáme co ztratit, snažit se získat co nejvíce bodů a dál to nechat osudu.

6.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Partizan Praha 2:0 (2:0)
Hráno: 21. 10. 2007, 11:15, hřiště Zákostelní, počet diváků: 2
Sestava:
Káča - Kopr, Ilen, Ivan - Jéňa, Porezz, - Hery, Hanz, Malej Pája
Góly: Hery, Jéňa

Nejlepší hráč utkání: Hery, Torcida

Komentář k utkání:
Proti méně slavnému jmenovci bělehradských „Grobarů“ nastupuje za chladného nedělního skoropoledne Alej opět v dobré a početné sestavě. Soupeř vypadá před zápasem velmi profesionálně, již více jak čtvrthodinu se rozcvičuje a rozehrává, fotbalové účesy, značková výstroj. Průběh zápasu však ukáže, že často je lepší být víc, než se zdát, ale nepředbíhejme. Od první minuty si bereme ponaučení z předchozích zápasů a začínáme tak, jak jsme hrávali dříve a přinášelo nám to úspěchy – zodpovědně ze zabezpečené obrany. Tu diriguje Kopr, který je tentokrát konečně zase slyšet a hraje výborně, jak za starých časů. Sekunduje mu v tomto zápase výtečný Torcida – podávající na svůj věk skutečně mazácký výkon. Kapitán Ivan na postu defenzivního záložníka se bije jako lev a nejde přes něj téměř přejít. Vepředu kraluje náš drobeček Hery, který parádně drží míče, prodává své fyzické předpoklady, pěkně kombinuje s dirigenty Jéňou a Pořezem a dostává se často ke svým obávaným pumelicím. K tomu vepředu jezdí dva naši malí pitbullové Hanz s Pájou. Soupeř nehraje rozhodně špatně, ale k žádným vyloženým šancím se nedostává. Oproti tomu modrobílí dokáží během první půle skórovat dvakrát, když nejdříve promění svou šanci po Hanzově nezištné přihrávce Hery a o několik minut později rozvlní soupeřovu síť po Pájově asistenci až před samotnou branku Jéňa. Poločas tedy končí dvoubrankovým vedením Aleje. Druhá půle se nese v podobném duchu jako poločas první, hra vyrovnaná, ale Partizan nemá žádné vyložené šance – na druhé straně se naopak dostává po Heryho vybídnutí do vyložené šance Pořez, který jde sám na brankáře soupeře, avšak nastřeluje tyč jeho svatyně. V druhé půli dochází také k řadě nervózních momentů a dohadování, zejména zásluhou některých plačtivých hráčů soupeře. Jejich vyvrcholením je vyloučení nejnervóznějšího z nich po neadekvátní reakci na Porezzův faul na něj a urážce rozhodčího, těsně před koncem utkání. Na výsledku se však již do závěrečného hvizdu nic nemění a v důležitém zápase s mužstvem z první poloviny tabulky získáváme po dobrém (i když je samozřejmě stále co zlepšovat) výkonu zaslouženě 2 body a zůstáváme tak nadále ve hře o čelo tabulky a vytoužený postup.

5.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Mystique Dynamo 4:4 (1:1)
Hráno: 13. 10. 2007, 10:00, hřiště Běchovice, počet diváků: 4
Sestava:
Káča - Kopr, Pobli, Ivan - Jéňa, Porezz, Malej Pája, Hery, Hanz
Góly: 2x Hery, 2x Jéňa
Nejlepší hráč utkání: všichni zaslouží pochvalu ale přesto vyčníval nade všemi JÉŇA

Komentář k utkání:
Dnes nás čeká veledů ležitý zápas který by nám měl napovědět jak na tom opravdu jsme. Čeká nás krásné hriště v Běchovicích a težký soupeř - Mystique dynamo. Scházíme se v dobré sestavě chybí pouze Mája jenž je zraněn, Chadič a opět Torcida plnící své rodinonerodinné záležitosti. Ideální počasí, hřiště a dobrý soupeř slibují opravdu fotbalovou podívanou. Zápas začíná netradičně neboť náš matador a kapitán současně začíná pouze na střídačce. Doufám, že to nebude mít žádné další následky. Soupeř v prvních pěti minutách předvádí to, co jsme od něj očekávali a zatápí nám. Po začátečním tlaku se osmělujeme a začíná fungovat naše myslitelská dvojice Porezz - Jéňa jež vytváří šance pro Heryho i pro sebe. Vychází nám pokrytí hráčů, neboť obrana funguje dobře a Jéňa řídí defenzivu záložní řady. Přesto se soupeř po krásném uvolnění, nahrávce a tvrdé střele prosazuje. Neklopíme hlavy a do minuty Hery srovnává. V této chvíli má sice soupeř víc balón, ale my se víc prosazujeme před jejich bránou a škoda šancí Malého Páji a hlavně Hanse, kteří dnes hrají životní zápas. Poté mají ještě možnost Hery i Jéňa, ale brankový účet se nemění a tak poločas končí 1:1. Za tento poločas si všichni zasluhují velikou pochvalu. Bohužel začátek druhého poločasu se nám nevyvedl a zas je na vinně obrana. Hráč soupeře Lenz nám ukazuje své přednosti a během chvíle zařídí v naší síti tři góly. V této chvíli existuje jen jedno mužstvo a to Dynamo. Předvádí kombinační fotbal hraný na krásu a my se spokojujem pouze s rychlými brejky. Obrat nastává 12 minut před koncem. Jéňa po svém průniku je faulován a pokutový kop s přehledem proměňuje. Cítíme svou šanci a začínáme hrát vabank, když nestahujeme dva vysunuté útočníky a hrozíme jak brejky tak kombinačním průnikem. Přicházejí šance na obou stranách. Nás zachrání dvakrát tyč a soupeře několikrát brankář. Hrajeme už jen na jednoho obránce a jak Ivan, tak Pobli útočí se zbytkem týmu. Naše chvíle přichází v 58. min, kdy Jéňa podruhé v tomto zápasu rozvlní síť a snižuje na rozdíl jednoho gólu. Vrháme všechny síly do útoku, avšak soupeř také.Poté přichází naše vysněná minuta M. ale pojďme na to podrobně. Soupeř útočí, ale Kopr vystihuje na vápně přihrávku, zpracovává balon a vyváží jej před soupeřovu branku, kde je faulován. Přímý kop ke kterému se staví Jéňa, Hery a Kopr, ač je jasné že střílet bude Hery. Jéňa rozdílí taktické pokyny pro rozehrání. Domluva byla jen Hery a Kopr se blbě pochopili a stoupli si oba na opačnou stranu než chtěli. Rozhodčí je už nervózní a vyzývá Jéňu k rozehrání, ten však stále lišácky vyčkává i přes druhé upozornění teprve poté lehce přiťukne Herymu a ten trefuje šibenici, je vyrovnáno. Co dodat? Chytrost Jéňi, nádherná střela Heryho. Soupeř je zdrcen, přesto se rozhodně nevzdává. V poslední minutě má ještě šanci dvojice Porezz Jéňa, avšak bezúspěšně. Poté útočí soupeř a je faulován. Rozhodčí upozorňuje že přímý kop je poslední situace a pak píská konec. Brankář konsoliduje svou pozornost, my všichni doufáme v neúspěch soupeře. Rozběh a střela letí vysoko nad naší zdí a i nad brankou. Ozývá se sladké písk a zápas je ukončen. REMÍZA. Co k zápasu? Soupeř byl rozhodně lepší i fotbalovější. Nám zafungovala bez chyby záložní dvojice Porezz - Jéňa (poprvé spolu) z jejichž produkce těžil celý tým. Pokud obrana začne fungovat jako dřív máme nato se ještě tuhle sezónu pokusit o postup. Že by se Malej Pája snažil neboť byla přítomna žena -i když jednoho ze spoluhráčů, ale to mu jaksi nevadilo- a chtěl ukázat co v něm je? No jentak dál Pájo, ale i bez ženských to musí jít. Zapomeň na SK a hraj jak to umíš jen ty.

4.kolo, 6.F liga
FK Alej B – KTB B 0:7 (0:2)
Hráno: 6. 10. 2007, 10:00, hřiště Pankrác 1, počet diváků: 3
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Ivan - Chadič, Porezz, Malej Pája, Hery
Góly: -
Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
V dalším zápase nás čekalo béčko KTB, které bylo na posledním místě, neboť je přeskočil Hunáč, kterému jsme my darovali bod. Naše nemohoucnost a nechuť hrát proti poslednímu, navíc na škváře, se bohužel opět ukázala. Ale popořadě. Očekávaný a vysněný návrat Pořezza se konečně stal realitou a tak jsme věřili ve vítězství. Škoda jen, že zas pro změnu chyběl druhý tvůrce - Jéňa. Začátek zápasu nám opět nevyšel a tak již v první desetiminutovce prohráváme 0:2. Poté přichází náš tlak, kde si po několika akcích vytváříme šance, ale bohužel dát góla se nám nedaří. Soupeř zlobí rychlými brejky a i on má šance, ale náš brankář řeší vše v poklidu. V poslední pětiminutovce prvního poločasu sílí náš tlak, ale Kopr ani Hery skórovat nedokážou. Přesto je náš tlak příslibem do druhého poločasu. Jeho začátek nám vychází, ale neproměňujeme některé šance a tak bohužel přichází trest. V tuto dobu si vybírá slabé chvilky Kopr, přes kterého jdou tři góly soupeře. Odchází střídat a na hřiště se už nevrací. Naše snaha na zkorigování je, ale branka soupeře je pro nás začarovaná.Zato soupeři se podaří skórovat ještě dvakrát. Přesto konec zápasu nevypouštíme a snažíme se hrát v čemž lze pochválit hlavně Porezza a Heryho, kteří stále bojují o každý míč. Poslední písknutí píšťalky rozhodčího a je konec. Pro nás ostudná prohra 0:7 pro soupeře první body v sezóně. Opět se potvrdilo že neumíme hrát s posledním a na škváře. Při pohledu na odskakující balon, který jsme nebyli schopni zkrotit, lze však konstatovat že je to jen a jen naše chyba. Opět chyběla střelecká potence a svoje hrálo i to, že si obrana v čele s Koprem vybrala hodně slabý den a mužstvo moc nepodpořila. Pozitivem je návrat Porezza. Bohužel se v závěru zranil Mája, tak jen doufáme že to nebude trvat tak dlouho jak minule, než se vrátí zase na plac.V dalším zápase nás čekají naši starý známí Mystique dynamo okupující první příčku.

3.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Hoptajch team 1:0 (1:0)
Hráno: 22. 9. 2007, 11:15, hřiště Běchovice, počet diváků: 1
Sestava:
Káča - Kopr,Mája,Ivan - Chadič, Jéňa, Pája, Hanz
Góly: Jéňa
Nejlepší hráč utkání: Ivan

Komentář k utkání:
S odhodláním ukončit sérii 4 zápasů po sobě (když nepočítáme kontumaci proti Výtržníku) bez vítězství, jsme po kratším bloudění nastoupili na umělý trávník krásného nového sportovního areálu v dalekých Běchovicích. Od začátku utkání jsme na to vlítli ve velkém tempu a s nasazením, hrálo se nahoru dolů. Na naši hře byla sice stále trochu patrná jistá nerozehranost a nepřesnost a též dlouhodobá absence tvůrce hry ve středu pole, ale to jsme nahrazovali bojovností a pohybem. Lepšímu obrazu hry proti druhému kolu samozřejmě také pomohl kvalitní terén a soupeř, který na rozdíl od Huňáče umí a chce hrát fotbal a pouze nezakopává balony. Soupeř měl v první půli určitě větší počet střel na bránu než my, ale nejednalo se o vyložené šance a bez větších problémů je likvidoval náš výborný brankář. Chvíli před přestávkou naopak zahřmělo na druhé straně hřiště a po nějakém čase opět velmi dobře hrající Jéňa zkušeně poslal modrobílé do vedení. Po přestávce začal soupeř hrát ještě aktivněji než v první půli, navíc se postupně začala projevovat jeho nabitější střídačka a naše zadní řady chvílemi nevěděly, kde jim hlava stojí. Útočná snaha Hoptajchu však také přinášela občasné skulinky do jeho jinak velmi dobře pracující obrany. Bohužel našim hráčům v koncovce chyběl klid a lepší finální přihrávka, takže ke zvýšení vedení nedošlo, nedošlo však ani k vyrovnání a béčko si tak mohlo odnášet ze hřiště možná sice trochu šťastné, ale za v ne zcela ideální sestavě statečný výkon, 2 vítězné body.V závěru ještě nutno ocenit fyzický fond Malého Páji, který v tento den absolvoval ještě zápas ve futsalu a o několik hodin později patřil společně s Jéňou k oporám našeho áčka. Nyní nás čeká dvoutýdenní přestávka a pak zápas na Pankráci, ve kterém pravděpodobně dojde k tolik očekávanému návratu našeho dlouhodobě zraněného špílmachra Pořeza, kterému všichni přejeme šťastný návrat na hanspaulské plácky!

2.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Huňáč 1:1 (0:1)
Hráno: 15. 11. 2007, 11:15, hřiště Pankrác 1, počet diváků: 3 (1 naše fanynka)
Sestava:
Azáč - Kopr,Mája,Ladia -Ivan,Hery, Jéňa, Pája, Torcida
Góly: Kopr
Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Scházíme se k druhému utkaní plni sebevědomí a doufajíc, že se soupeř tentokrát sejde. Což se i stalo, nebot Huňáč se posilňuje prvními ranními pivíčky v místní resrauraci. Nastupujeme k zápasu v očekávání střelnice, protože soupeř dostal v prvním zápase 16 gólu. Leč to se bohužel nekoná. Naše snaha o hru končí na tom, že si nejsme schopni přihrát. Zkoušíme kombinovat po zemi, ale přesto naše hra vykazuje veliké nepřesnosti a sami se zaháníme po celém hřišti.Soupeř toho moc fotbalově nepředvádí a produkuje jen dlouhé výkop od brány na jediného útočníka. Zbylá čtyřka nepřekročila půlicí čáru po většinu zápasu. Tato situace ničí našeho brankáře, jenž musí neustále běhat pro zakopnuté balóny, na což neni vůbec zvyklý a po noční oslavě to neni pro něj zrovna to pravé.Přesto podal opět vynikající výkon, když zneškodnil samostaný nájezd. Nám se bohužel nedaří dát gól i když šance si nějaké vytváříme, ale trefit bránu je pro nás veliký problém. A tak příchází trest. Po zbytečných kličkách u lajny ztrácíme balón a z následného rohu inkasujeme gól. V následujících minutách nevíme co hrát a tak doufáme v poločasové vysvobození. Bohužel v druhém poločase se nic nezměnilo, pár povedených akcí, ale jinak tristní bída. Snaha z naší strany je veliká, ovšem nepřesnost graduje a soupeř stále už jen zakopává, takže se vetšinu času jen hledá míč. Přesto se z Jéňovy povedené rozehrávky daří Koprovi s pomocí soupeřových obránců skórovat a srovnat. V tu chvíli začíná náš boj s časem a vyvýjíme neuvěřitelný tlak v posledních 3 minutách. Přestože si šance vypracujeme, už se nám skóre nedaří ototočit a tak zápas končí pro nás utrpenou remízou. Očekávaný zvrat v naší hře se zatím v nové sezóně nekonná a tak si jen může přát brzké probuzení v naší souhře a hlavně probuzení naší ofenzívy a střelců.

1.kolo, 6.F liga
FK Alej B – Výtržník HFC 6:0k (6:0k)
Hráno: 8.9. 2007, 11:15, hřiště Pankrác 1, počet diváků: 2
Sestava:
Ondra - Kopr,Mája,Torcida -Ivan,Hery, Jéňa, Pája, Chadič
Góly: -
Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
Tak nám to po prázdninové pauze opět začalo. Přípravu před prvním zápasem v 6.F hanspaulské lize proti HFC Výtržník jsme vzali velmi zodpovědně a až na kapitánsko-předsednicko-brankářskou posádku Ivanova auta, která přijela s malinkatým zpožděním a Páju, který byl opět někde futsalovat, jsme se všichni dostavili na pankrácké škvárové hřiště půl hodiny před výkopem,jak bylo domluveno.Chyběl pouze v Itálii se rekreující Hanz V šatně pak promluvil Ivan,ale i někteří jiní hráči o tom, jak bychom měli hrát a přistupovat k zápasům tak, aby se neopakovali propadáky z poslední sezony a po převléknutí se šli trochu rozhýbat ven, natěšeni na prestižní zápas proti slávistickým zlobivcům. Ti nás bohužel zklamali, sešlo se jich pouze 5 včetně brankáře, navíc dva z nich prý nachlazeni a překvapivě odmítli nastoupit k utkání a tím nám darovali zadarmo 2 body za vítězství 6:0. Na jednu stranu jsme byli kvůli tomu rozmrzelí,neboť jsme se těšili, že si zahrajeme, na druhou stranu zadarmo získané dva body nejsou špatné. Aby tedy naše cesta nebyla zcela nepřínosná, rozdělili jsme se na staré a mladé a jali se hrát na dvě branky na volném hřišti. Zvláštní roli měl v tomto zápase Pája, který jako lichý plnil jakousi roli žolíka, nebo spíše černého Petra, který po každém golu měnil stranu, za kterou hraje. Výsledek zápasu není důležitý, hlavně, že jsme si trochu zaběhali (možná více než při některých zápasech HL) a po pauze zase kopli do balonu. Za zmínku stojí asi zejména nemohoucnost staršího mužstva, které v poli bylo lepší svých mladších soupeřů, v koncovce. To, co jsme občas dokázali zahodit (zejména Pája s Chladičem) bylo neuvěřitelné. Dále zaujal nejlepší hráč Aleje posledních sezon Kopr a to svou na první pohled patrnou zvýšenou tukovou výbavou a do třetice vedoucí mužstva Mája, neustále (patrně po vzoru Diega Maradony) hrající rukama:) Po necelé hodince jsme tento tréninkový zápas ukončili a rozjeli se domů k sobotnímu obědu. Příští týden se snad již soupeř dostaví a prověří, jak na tom na začátku nové sezony fotbalově jsme. Cíl na začátku sezony je jasný, vrátit se do 5. ligy!
 

Diskuze k článku

\_ 2007-10-23 11:16:58   Pořez   já nic
\_ 2007-10-24 08:22:28   Mája   Pořez nic

Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen