hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


B tým |

FK ALEJ B - jaro 2008

2008-04-28   
Poslat emailem

Zápasy:
11x Ivan, Malej Pája
10x Jéňa, Hanz
9x Kopr, Mája
7x Torcida
6x Hery
5x Sojer, Sváťa
4x Ladia, Chadič
2x Ludva
1x Nos, Azáč, Robert, Káča, Káďa, Tomáš




Góly:
9x Jéňa
7x Hery
4x Malej Pája
2x Káďa
1x Torcida, Chadič, Ivan, Hanz

11.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Prague united 6:0k (6:0k)
Hráno: 21. 6. 2008, 15:00, hřiště Pankrác, počet diváků: 0
Sestava:
Malej Pája - Kopr, Ludva - Tomáš, Ivan - Hanz
Góly: -

Nejlepší hráč utkání: Malej Pája

Komentář k utkání:
Poslední kolo sezóny se mělo odehrát přesunuté na hřiště Pankrác. Škvára byla upravena a nalajnována, krásně by se prášilo a nedalo dýchat, leč soupeř nám tu radost nedopřál a k zápasu se nedostavil. Malej Pája si tak nemohl vychytat svou první nulu, když ho spoluhráči kamarádi dnes zvolili brankářem týmu. Tak alespoň je sezóna zakončena výhrou a možná se i podaří udržet pěkné třetí místo a v příštím roce se B tým pokusí o návrat do 5.ligy.

10.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Polární sumci 9:2 (6:0)
Hráno: 7. 6. 2008, 11:15, hřiště Hanspaulka, počet diváků: 1
Sestava:
Kopr - Mája, Sváťa - Chadič, Jéňa, Ivan - Malej Pája, Hanz, Hery
Góly: 4x Hery 3x Jéňa, Malej Pája, Ivan

Nejlepší hráč utkání: Hery

Komentář k utkání:
Naším soupeřem v předposledním kole sezony byli suchdolští Polární sumci, tým z chvostu tabulky. Jelikož Sojer, který měl v tomto zápase podruhé v letošním ročníku střežit naši svatyni, zůstal díky vynechání autobusového spoje doma, na vesnici v Davli, musel čest rodiny Kopřivů zachránit a do brány se místo něj postavit jeho starší bratr. Již ve 4. minutě jsme šli díky Jéňovi do vedení. Ten do konce první půle přidal ještě dvě branky, k tomu ještě po jedné Pája, Hery a dokonce i kapitán Ivánek, takže občerstvovat o přestávce jsme se mohli již uklidněni šestibrankovým vedením. To, musím uznat, bylo pro soupeře trochu kruté, protože má v kádru několik šikovných hráčů a chvílemi předváděl pěkné fotbalové momenty, bohužel pro něj neúčelně. Dostal-li se do šance, zlikvidoval ji na nebrankáře výborně chytající stoper Kopr, ač zmožen po dalším ze svých pátečních rumových dýchánků. Ve druhé půli, uspokojeni výrazným vedením jsme trochu polevili. Důsledkem toho byly dva góly v naší síti. My během druhé půle přidali branky 3 a završili tak skóre v pohodovém utkání na 9:2.

9.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Liboc United 5:2 (1:1)
Hráno: 31. 5. 2008, 11:15, hřiště Hanspaulka, počet diváků: 3
Sestava:
Ladia - Ludva, Káďa - Jéňa, Ivan - Malej Pája, Hanz, Hery
Góly: 2x Káďa, Hery, Jéňa, Malej Pája

Nejlepší hráč utkání: Káďa

Komentář k utkání:
Proti soupeři se známými hráči a ještě k tomu ze srdce Prahy Liboce se bohužel nesešel tým Aleje kompletní. Naštěstí ale v dostatečném počtu v sestavě s Káďou, Ladiou a Ludvou. Začali jsme o chlup aktivněji, ale Jéňa trefil pouze břevno. Poté zachraňoval brejk Liboce až Ladia, aby vzápětí netrefili hráči United prázdnou branku. Do vedení dostala Alej střela Kádi, tečovaná snad nadvakrát. Bohužel se do poločasu skóre vyrovnalo, to když si Ladia postavil zeď na stejnou stranu kde stál a přízemní tvrdá střela tak kolem zdi prošla až do branky. Druhý poločas byl již v režii FK Alej B. Do vedení dostal modré opět Káďa, uklidňující náskok připravil Malej Pája. Poté Jéňovi připravil 4. branku po pěkné akci Ivan. Zahazardovali jsme trochu se štestím, když Hery nezakončil do prázdné branky a následně Liboc snížila, ale naštěstí po chvíli se trefil právě Hery. Do konce zápasu se kromě tyčky Ludvy už nic zajímavého neudálo a ziskem 2 bodů se reserva Aleje dostala do klidného středu tabulky.

8.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Kumpáni 2:1 (1:1)
Hráno: 17. 5. 2008, 12:30, hřiště Císařská louka, počet diváků: 2
Sestava:
Sojer - Kopr, Sváťa, Mája - Jéňa, Ivan - Malej Pája, Hanz
Góly: Hanz, Jéňa

Nejlepší hráč utkání: Sváťa

Komentář k utkání:
K tomuto, pro jistotu naší případné záchrany velice důležitému klání, jsme nastoupili na hlinito-písčitém hřišti na Císařské louce. Předpokládané problémy se sestavou se naštěstí příliš nenaplnily, pouze do brány si musel stoupnout za normálních okolností hráč z pole – Sojer. Bohužel již od 5. minuty jsme díky nedůslednosti v naší obraně prohrávali 0:1. Naštěstí nás to na kolena nesrazilo. V následujících minutách byl průběh utkání poměrně vyrovnaný. Ukázalo se, že nám vyhovuje hřiště větších rozměrů, kde máme více prostoru a času pro kombinaci a dá se více využívat hry po křídlech. Vytvářeli jsme si o něco více šancí než soupeř, bohužel se nedařilo v koncovce. Tam se zadařilo až ve 22. minutě, kdy po zastaveném útoku Kumpánů se dostal míč k Pájovi, který pěkně našel Hanze a ten nemohl udělat nic jiného než vsítit náš vyrovnávací gól. V druhé půli začal více ze hry mít soupeř, zejména jeho velice šikovný tvůrce hry nám dělal chvílemi docela problémy. Přesto jsme soupeře k žádným vyloženým šancím nepouštěli, naopak několikrát zahrozili z protiútoků. 12. minut před koncem pak Jéňa usměrnil Hanzův centr za záda gólmana soupeře – 2:1. Přes závěrečný tlak soupeře (do jisté míry ulehčený naší zbytečnou pasivitou) se na skóre již nic nezměnilo, a po rozhodně ne ideálním, ale určitě zlepšeném a bojovném výkonu, jsme si dokráčeli pro velice důležité dva body.

7.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Hustlaz Pimpz 1:4 (1:2)
Hráno: 10. 5. 2008, 11:15, hřiště Hanspaulka, počet diváků: 2
Sestava:
Ladia - Kopr, Sváťa, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan - Malej Pája, Hanz, Hery
Góly: Malej Pája

Nejlepší hráč utkání: Ladia

Komentář k utkání:
Pro 7. kolo nám los přiřkl vedoucí mužstvo tabulky – Hustlaz Pimpz. V téměř letním počasí jsme se sešli ve velice slušné a oproti soupeři početnější sestavě. Již od začátku zápasu bylo zřejmé, že ne náhodou Hustlaz vedou tabulku a že fotbal skutečně hrát dovedou. Zejména rychlý a šikovný útočník Neveršil dělal naší obraně po celý zápas starosti a přes velkou snahu jej uhlídat, si v tomto zápase upevnil vedení v tabulce střelců naší skupiny. První branka utkání padl již v 5. minutě po rychlé akci soupeře do naší sítě. Poté se hra vyrovnala, hrál se oboustranně útočný fotbal s řadou šancí na obou stranách, který by se musel nestrannému divákovi líbit. V 18. minutě zaúřadoval nedávno po dlouhé době znovuprobuzený střelec Pája, který rutinérsky vyřešil situaci ve vápně soupeře a nedal brankáři Pimpz šanci 1:1. Bohužel, jen o 3 minuty později šel soupeř opět do vedení a tento stav již vydržel do konce poločasu. I v druhé půli (ač panovalo již slušné horko) se hrálo i nadále ve slušném tempu a oba brankáři měli rozhodně co dělat. Alej se snažila soupeře přehrát spíše postupným útokem, který však často ztroskotával na naší bolesti z poslední doby-zbytečných ztrátách míče a nepřesných přihrávkách (zraněný špílmachr Pořez prostě chybí), Hustlaz těžili ze své hlavní zbraně, rychlého přechodu do protiútoku, který se jim v druhé půli podařilo do pro ně zdárného konce dotáhnout dvakrát. My, přes poměrně velkou řadu šancí, už síť soupeřovy branky nerozvlnili. Výsledek 1:4 je po průběhu zápasu pro nás možná trochu krutý, ale to je zkrátka fotbal. Teď jsou před námi důležité zápasy s mužstvy ze spodních pater tabulky, v nichž je třeba bodovat, pro jistotu záchrany. Věřím, že to zvládneme.

6.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Gee Gee Olive 1:0 (0:0)
Hráno: 4. 5. 2008, 11:15, hřiště Zákostelní, počet diváků: 2
Sestava:
Ladia - Kopr, Sváťa, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan - Malej Pája, Hanz
Góly: Jéňa

Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Netradičně v neděli na nám z minulosti dobře známém hřišti ve Vysočanech jsme nastoupili proti soupeři z horní poloviny tabulky. Po několika menších zmatcích v obraně na začátku utkání se naše hra naštěstí uklidnila, vyrovnala, ba dokonce jsme si začali vytvářet možná o něco více šancí než soupeř. Přesto byl po úvodní půlhodině stav bezbrankový. Obrana pracovala spolehlivě a Kopr hrající ve formě jak zamlada posílal dopředu výborné přihrávky ofenzivním hráčům. Konečně byl též na hřišti pořádně slyšet, což mělo na hru mužstva, a to nejen dozadu. Na hřišti byla též znát přítomnost naší nové posily – Sváti, jehož důraz a srdce bojovníka bude jistě pro Alej velkým přínosem. Jediný gól utkání padl ve 42. minutě, kdy nesoustředěný soupeř,dožadující se obrácení autového vhazování nechal příliš mnoho časuJéňovi, který krásně umístěnou střelou zpoza vápna nedal soupeřovu brankáři žádnou šanci. Přes soupeřovu snahu a tlak v závěru jsme udrželi jednogólové vedení až do konce a po právu se mohli radovat z důležité výhry.

5.kolo, 6.H liga
FK Alej B – FC 1869 2:2 (0:0)
Hráno: 26. 4. 2008, 11:15, hřiště Pankrác, počet diváků: 6
Sestava:
Káča - Kopr, Sváťa, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan - Malej Pája, Hery
Góly: Hery, Jéňa

Nejlepší hráč utkání: Jéňa

Komentář k utkání:
V této sezoně naše první na škváře hrané utkání, z čehož panovali lehké obavy. Obě mužstva hrála od začátku velice disciplinovaně a dávala před útočnou hrou přednost defenzivě. Díky tomu skončilo první dějství bez branek. V 6. minutě 2.poločasu nás poslal do vedení Hery. Bohužel už o minutu později Torcida na brankové čáře zabránil rukou jasnému gólu, když Káča byl již překonán. Následoval pochopitelný trest v podobě červené karty, ale též penalty, kterou hráč soupeře jednoznačně proměnil. Přes tyto nepříznivé události jsme se však nevzdali a naopak začali hrát koncentrovaněji a obětavěji než v pěti. Přesto nás dvě minuty před koncem soupeř z protiútoku po naší šanci přečíslil a skóroval. My jsme však osvědčili bojovné srdce a v poslední minutě Jéňa završil výsledek zápasu na spravedlivou remízu.

4.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Dejvický expres 3:3 (0:1) - dodatečně 6:0k
Hráno: 19. 4. 2008, 11:15, hřiště Hanspaulka, počet diváků: 2
Sestava:
Ladia - Kopr, Sojer, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan, Chadič - Hanz, Malej Pája, Hery
Góly: Hery, Chadič, Malej Pája

Nejlepší hráč utkání: Chadič

Komentář k utkání:
Zápas hraný v dešti proti fotbalově velmi zdatnému soupeři, ve kterém se nám opakovaně podařilo dotáhnout nejprve jednogólovou, v závěru dvoubrankovou ztrátu. Fotbalově to ještě nebylo zcela ono, ale závěrečná desetiminutovka v druhé půli byla výborná, plná nasazení a slibuje blýskání na lepší časy. Zápas byl dodatečně kontumován v náš prospěch, neboť za soupeře nastoupil neregistrovaný hráč.

3.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Tučňáci 2:6 (2:3)
Hráno: 12. 4. 2008, 11:15, hřiště Hanspaulka, počet diváků: 4
Sestava:
Robert - Kopr, Sojer, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan, Chadič - Hanz, Malej Pája
Góly: Jéňa, Torcida

Nejlepší hráč utkání: Torcida

Komentář k utkání:
Zápas proti soupeři známému z loňského roku, kdy jsme v zápase s ním ztratili postup do 5. ligy se nám vůbec nepovedl, zejména druhý poločas byl velmi špatný a plný individuálních chyb, kterými jsme vítězství soupeři prakticky sami darovali.

2.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Alt 1. AK 1:1 (0:1)
Hráno: 5. 4. 2008, 11:15, hřiště Hanspaulka, počet diváků: -
Sestava:
Nos - Sojer, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan - Hanz, Chadič, Malej Pája
Góly:Jéňa

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
S touhou odčinit výsledkový i výkonový propadák z prvního kola jsme se opět ve velmi slušném počtu sešli na našem domácím hřišti v pražské prominentní čtvrti. Na úvod nás nepříjemně překvapil fakt, že v rozporu s tvrzením správce z předchozího víkendu stále ještě nebyla odstraněna nafukovací hala, tudíž nás opět čekala více jak hodina pobytu v pařeništi. Předzápasová domluva, kterou inicioval kapitán Ivan zněla – hrát zezadu, nedostat první gól, s tím, že nějaký určitě vstřelit dokážeme. Tak jsme skutečně zahájili, bohužel v cca 10 minutě přišla Jéňova chyba a ztráta míče na naši polovině. Z té pramení protiútok soupeře a první branka v naši síti. Nenechali jsme se však brankou srazit na kolena a snažili se pokračovat v naší hře. Ta byla určitě lepší, než v úvodním zápase sezony, i když nutno konstatovat, že do našeho optima měl náš výkon stále daleko. Oživením naší hry byla přítomnost Chadiče, zejména rychlost a dobrá hra jeden na jednoho byla rozhodně směrem dopředu znát. Do poločasu jsme si vytvořili několik šancí, ale ty zůstaly nevyužity. Na druhé straně však též několikrát pohrozil soupeř. Naše zadní vrátka však výborně strážil Nos. Vyrovnání přišlo až krátce po přestávce. Chadič obešel hráče, tak jak on to umí a výborně přistrčil Jéňovi, který sice se štěstím a po anglicku o tyč, ale přece, rozvlnil síť za zády soupeřova brankáře. Další zápisy do listiny střelců však již v tomto zápase nepřibyly. Přesto zbytek utkání přinesl ještě několik dramatických momentů. Nutno podotknout, že podstatně více jich bylo před bránou Aleje, a že byly způsobeny zejména nedůsledným vracením se našich ofenzivních hráčů po ztrátách míče na soupeřově polovině či špatným přebíráním útočníků soupeře. Naštěstí díky solidně hrající obraně, ale zejména výbornému gólmanovi zůstaly tyto nedůslednosti nepotrestány. Nezbývá než věřit, že příště již dokážeme bodovat naplno.


1.kolo, 6.H liga
FK Alej B – Ramutant CF 0:4 (0:1)
Hráno: 29. 3. 2008, 13:45, hřiště Hanspaulka, počet diváků: 3
Sestava:
Azáč - Kopr, Sojer, Mája, Torcida - Jéňa, Ivan, Hery - Hanz, Malej Pája
Góly: -

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
K prvnímu zápasu sezony nastoupilo poprvé v historii béčko pod střechou nafukovací haly, konkrétně haly na Hanspaulce, kam jsme chodili celou zimu pravidelně hrát. Toto hřiště je také naším domácím pro nadcházející sezonu a měli bychom zde odehrát 9 z 11 zápasů. Nastoupili jsme s nezvykle plnou střídačkou-na první zápas sezony se nás sešlo úctyhodných 10. Zápas byl premiérou pro novou tvář našeho mužstva – mladšího bratra opory naší obrany Kopra, Tomáše alias Sojera. Již při rozcvičování většinu mužstva zaujal na hanspaulských trávnících poměrně netradiční jev – dívka chystající se nastoupit za mužstvo soupeře. Bohužel byla to právě ona, kdo otevřela skóre utkání a po naší ztrátě míče po standardní situaci před soupeřovou brankou a následném protiútoku poslala soupeře do vedení. My jsme bohužel až na cca 10-15 minut uprostřed prvního poločasu nehráli dobře.Ve zmiňované chvíli zlepšené hry jsme si vytvořili několik slibných šancí, nastřelili dokonce i tyč, ale projevilo se otřepané nedáš – dostaneš. Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním dát co nejdříve branku a dostat se zpět do zápasu. Skutečnost však byla jiná, opět po rychlém protiútoku soupeře jsme inkasovali podruhé, posléze potřetí a utkání bylo prakticky rozhodnuto. Naše hra nebyla dobrá – chyběl pohyb bez míče, moment překvapení, ofenzivním hráčům se nechtělo vracet a pomáhat obraně, z čehož plynula přečíslení, která soupeř nemilosrdně trestal, do konce utkání přidal ještě čtvrtý hřebík do naši rakve. Na velice dusné prostředí v hale se vymlouvat nemůžeme, neboť bylo stejné pro oba týmy, navíc ten náš měl více hráčů na střídání. Ve stejné hale jsme též hráli celou zimu a oproti soupeři bychom měli být na ni zvyklí. Nezbývá než věřit, že v dalších kolech se naše hra výrazně zlepší. Rozhodně je zlepšovat co-zejména pohyb, nasazení, ale též v taktice a herní disciplině musíme, pokud chceme hrát o horní příčky v tabulce, výrazně přidat.
 

Diskuze k článku


Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen