hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


B tým |

FK ALEJ B - podzim 2009

2009-10-02   
Poslat emailem

Zápasy:
9x Pája
8x Ivan, Mája, Jéňa
6x Kopr
5x Káča, Torcida
4x Sváťa, Chadič, Pořez
3x Standa, Hery,
2x Péťa M.
1x Ladia, Filip, Lukáš, Jirka, Pobli, Homolka, Benda, Hanz, Mimino, Pepa



Góly:
4x Jéňa
2x Hery, Benda
1x Lukáš, Standa, Chadič



11.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Sen Černý most II PG 2:4 (?:?)
Hráno: 5. 12. 2009, 10:00, hřiště Bechyňova, počet diváků: --
Sestava:
???
Góly: ??

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:


10.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Tycho de Brahe FC B 2:1 (2:0)
Hráno: 21. 11. 2009, 10:00, hřiště Děkanka, počet diváků: --
Sestava:
Káča - Mája, Kopr, Pořez - Sváťa, Ivan, Chadič - Pája, Benda, Hanz
Góly: 2 x Benda

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:
K veledůležitému zápasu, ve kterém se mohlo rozhodovat o budoucím bytí či nebytí Aleje B v šesté lize, se scházíme ve slušné sestavě s uzdraveným Sváťou, ne zcela zdravým Pořezem, Chadičem, který dal přednost svému klubu před rodinným víkendem, překvapivě dorazivším bomberem Bendou a navrátilcem Hanzem. Utkání je od začátku spíše bojem, než pěkným fotbalem. Je na nás patrnaá nervozita, daná asi především důležitostí utkání i vědomím, že většina mužstva má do své optimální formy daleko. Přesto je to ve 14. minutě Benda, kdo propálí gólmana soupeře a o 13. minut opět zásluhou tohoto hráče, více ragbyové než fotbalové tělesné konstituce, jdeme do dvoubrankového vedení. Přes slibný náskok hrajeme i ve druhé půli trochu zbytečně nervózně a v její polovině necháme soupeře skórovat a v závěru se ještě obáváme možného srovnání. Naštěstí se tak nestalo a alejácké béčko tak doufejme udělalo důležitý krok k udržení se v šesté lize.

9.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Ross Crock 1:5 (1:2)
Hráno: 14. 11. 2009, 8:45, hřiště Zákostelní, počet diváků: --
Sestava:
Mimino - Mája, Kopr, Torcida - Pořez, Jéňa, Pepa - Pája
Góly: Jéňa

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:
Přestože podle konečného výsledku by se mohlo zdát, že šlo o jednoznačný zápas a soupeř byl o třídu lepší než Alej, ve skutečnosti průběh tak jednostranný nebyl. V první půli byla hra vyrovnaná, bohužel jsme si dali prakticky dva vlastní góly, na druhé straně jsme nedokázali proměnit několik šancí, hned z prvního útoku nastřelili tyč… Druhou půli jsme začali dalším útočným náporem, ten byl však neplodný, navíc jsme z rychlého protiútoku po našem rohu školácky inkasovali. Ještě za stavu 1:2 a našeho tlaku se Torcida se slovy, že jede na „rodinný oběd“ sebral a odjel domů, našeho špílmachra Pořeze bolavé koleno očividně více a více omezovalo v pohybu, ostatním se také nedařilo a tak soupeř postupně zatloukl ještě tři další hřebíčky do naší pomyslné rakve: 1:5.



8.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Partizan Praha 2:6 (?:?)
Hráno: 7. 11. 2009, 8:45, hřiště Bechyňova, počet diváků: ??
Sestava:
???
Góly: ??

Nejlepší hráč utkání: ??

Komentář k utkání:
??

7.kolo, 6.G liga
FK Alej B - New Jersey Devils B 0:0 (0:0)
Hráno: 24. 10. 2009, 11:15, hřiště Zákostelní, počet diváků: 5
Sestava:
Káča - Mája, Pořez, Sváťa - Ivan, Jéňa, Torcida - Chadič, Pája
Góly: ---

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:
V této sezóně podruhé na hřišti ve Vysočanech, podruhé v sestavě s uzdraveným Pořezem, podruhé během půlroku proti rezervě Ďáblů z New Jersey jsme se třemi hráči na střídání vyběhli na umělý pažit. Jelikož jsme ještě měli v čerstvé paměti zápas proti stejnému soupeři z minulé sezóny, kdy naši porážku kromě mizerného výkonu béčka zařídil zejména soupeřův hráč nevelké postavy, ale velkého fotbalového umění s číslem deset, soustředili jsme se od začátku na jeho ubránění. To se také naši opět velmi dobře pracující obraně až na jednu či dvě malé výjimky, ze kterých však naštěstí neudeřilo, povedlo. Bohužel se opět projevila naše letošní největší bolest a tou je chabá koncovka. Na to, že by v dosavadních zápasech neměli naši útočníci, záložníci, ale na svých občasných útočných výletech i zadáci dost možností ke skórování si rozhodně nemůžeme stěžovat. Bohužel nám v koncovce chybí klid, přesnost i potřebné štěstí. Hlavně ve druhé půli, ve které jsme směrem dopředu soupeři, jenž přestal hrát ve středu pole, směrem dopředu prakticky nic nedovolili. Naopak jsme si vytvořili řadu šancí z nichž zejména ta Pořezova a Pájova, která skončila na břevně soupeřovy svatyně, byly šance vyložené. Utkání tak skončilo bezgólovou remízou. S ohledem na loňskou porážku je pozitivní vidět trend zlepšení, vzhledem k průběhu utkání a počtu našich šancí je remíza spíše neúspěchem.

6.kolo, 6.G liga
FK Alej B - KTB B 1:1 (1:1)
Hráno: 17. 10. 2009, 11:15, hřiště Běchovice 2, počet diváků: 3
Sestava:
Káča - Kopr, Pořez, Pobli - Ivan, Jéňa, Sváťa - Homolka, Pája
Góly: Jéňa

Nejlepší hráč utkání: Malej Pája

Komentář k utkání:
Pravděpodobně již bez možnosti postupu po minulé smolné prohře mohl rezervní tým Aleje vyrazit do utkání s klidem a s vůlí získat další body potřebné ke klidnému středu tabulky. S tímto soupežem už měl ale např. prohru 0:7, takže bylo jasné, že to nebude lehké utkání. Sešla se dobrá sestava v akorátním počtu 8+1 a vrátil se do ní po zranění Pořez. Na menším hřišti a za malého deštíku se nehrál moc pohledný fotbal, míč klouzal a jen lepší technikové z obou mužstev se s tím dokázali vyrovnat. Do vedení šla Alej, kdy Malej Pája vybojoval míč a Jéňa s přehledem umístil do víka. Bohužel se z vedení neradovali modří dlouho a po menší hlavičkované tak bylo srovnáno na 1:1. Tak skončil i poločas, přestože pár akcí "smrdělo" gólem. Z naší strany byla nejhezčí asi rána Jéni z přímáku. V druhé polovině zápasu se bojovalo a bohužel hráči KTB měli velmi nebezpečnou desetiminutovku, která vyvrcholila Káčovým špatným výkopem, kdy zatrnulo snad všem přítomným. Naštěstí odražený míč minul naší prázdnou branku. Na druhé straně se ocitl v šanci Jéna po pěkné Pořezově uličce a také bylo škoda jednoho brejku, kdy Sváťa nenašel úplně volného Homolku. Ke gólu však žádná z akcí nevedla a tak se soupeři rozešli smírně 1:1, což je vzhledem k průběhu zápasu asi spravedlivá remíza.

5.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Kapr tým 86 B 0:1 (0:1)
Hráno: 10. 10. 2009, 11:15, hřiště Zákostelní, počet diváků: 0
Sestava:
Jirka - Mája, Ivan, Sváťa - Chadič, Jéňa - Pája
Góly: Jéňa

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:
Proti lídrovi tabulky, majícímu k dispozici plnou střídačku hráčů jsme nastoupili s pouhým jedním borcem na střídání, přesto jsme po většinu utkání hráli s Kapr teamem vyrovnanou partii. Hráči soupeře sice asi vícekrát ohrozili naší svatyni, ale hlavně střelami z dálky. V naší bráně navíc stál vynikající Jirka, chytající za spolehlivě hrající obranou. Naopak naši útočníci, zejména Jéňa, si vytvořili několik šancí, volajících jednoznačně po skórování, bohužel bez kýženého výsledku. Ke konci zápasu nám začaly ubývat síly a čtyři minuty před koncem útočník soupeře v souboji na dostřel branky Aleje přehrál do té doby výborného Sváťu a přízemní střelou prostřelil našeho brankáře, přes naši urputnou snahu jsme již v posledních 240 vteřinách vyrovnat nedokázali.

4.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Ivánkovy děti 4:3 (0:1)
Hráno: 3. 10. 2009, 10:00, hřiště Děkanka, počet diváků: 4
Sestava:
Péťa M. - Kopr, Mája, Torcida - Ivan, Jéňa, Standa - Hery, Pája
Góly: 2 x Hery, Jéňa, Chadič

Nejlepší hráč utkání: Hery

Komentář k utkání:
Na zápas proti mužstvu dětí našeho kapitána jsme se sešli v prakticky nejsilnější možné sestavě, poprvé v letošní sezóně dorazil posílit naši zálohu Pepa. První poločas příliš fotbalového dění nepřinesl, hra byla vyrovnaná, opatrná, střelci na obou stranách nepřesní. Až do poslední minuty prvního dějství, kdy pravé křídlo soupeře vyškolilo flámem oslabeného Torcidu a prostřelilo zrovna ne zcela koncentrovaného Káču. Naštěstí již ve čtvrté minutě druhého poločasu nás vrátil do hry Jéňa, v následujících minutách pak dvě branky přidal Hery a jednu "Gaizka" Chadič. Zdálo se být rozhodnuto. Projevila se však naše stará bolest, uspokojení z vedení, nesoustředěnost, nevracení se. Toho soupeř využil hned dvakrát a snížil na rozdíl jednoho gólu. Víc naštěstí nestihl. Přesto, že výkon nebyl ideální, určitě bylo patrné naše zlepšení. Konečně se snad chytli naši střelci. A hlavně, jak říkal legendární žižkovský ředitel: "Důležitý sou body.....",

3.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Devils of Zderaz 2:0 (2:0)
Hráno: 19. 9. 2009, 10:00, hřiště Děkanka, počet diváků: 2
Sestava:
Káča - Mája, Lukáš, Ivan - Jéňa, Standa - Hery, Pája
Góly: Lukáš, Standa

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:
Nic netrvá věčně a tak jednou musela skončit i naše černá série zápasů bez vítězství. Stalo se tak ve třetím kole letošní sezóny a po dvanácti zápasech bez pocitu triumfu v řadě za sebou. V hodnocení tohoto zápasu napsal rozhodčí do zápisu stručně, avšak výstižně: Zasloužené vítězství Aleje "B". Na jedničku se nám povedl vstup do utkání, do vedení jsme šli už ve druhé minutě, o deset minut později zvýšili na 2:0, což byl také konečný výsledek zápasu. Nutno podotknout, že oba naše góly, Lukášův i Standův, byly navíc vskutku povedené. Ve zbytku utkání jsme už jeho průběh kontrolovali, soupeř sice několikrát zahrozil, ale na Káču v naší svatyni si nepřišel.

2.kolo, 6.G liga
FK Alej B - 1. NC GoGo 0:1 (0:1)
Hráno: 12. 9. 2009, 11:15, hřiště Děkanka, počet diváků: 1
Sestava:
Péťa M. - Kopr, Mája, Torcida - Ivan, Jéňa, Standa - Hery, Pája
Góly: --

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
S vůlí ukončit hrozivou jedenáctizápasovou šňůru bez vítězství jsme nastoupili na starém známém hřišti nedaleko budovy České televize proti soupeři se zvláštním názvem GoGo 1.NC. V útoku se po delším čase objevil Hery, v záloze šikovná posila - Standa. Tvrzení rozhodčího, který v komentáři napsal: "Ač byl zápas vyrovnaný, z vítězství se těšil, ne lepší, ale šťastnější tým." bych si dovolil poopravit, že když ne lepším, tak jednoznačně útočnějším a aktivnějším mužstvem byla rozhodně Alej. Kdyby existovala statistika šancí a střel na bránu obou mužstev, vítězství by jednoznačně patřilo nám. Opět se však prokázalo, že na šance a "kdyby" se fotbal nehraje a když nedokážeme za 60 minut zápasu vstřelit ani jediný gól, vyhrávat nemůžeme. Na malém hřišti jsme se poté, co jsme zbytečně inkasovali po rohu soupeře, neúspěšně snažili 40 minut dobíjet jeho bránu Přesto si dovolím tvrdit, že výkon v tomto zápase byl za dlouhou dobu naším nejlepším. Věřím, že je blýskáním na lepší časy a za týden naplníme klišé "do třetice všeho dobrého" a konečně vyhrajeme.

1.kolo, 6.G liga
FK Alej B - Uni Lužiny 0:1 (0:1)
Hráno: 5. 9. 2009, 8:45, hřiště Tempo, počet diváků: 1
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Torcida, Ladia - Ivan, Jéňa, Filip - Chadič, Pája
Góly: --

Nejlepší hráč utkání: -

Komentář k utkání:
Letošní podzimní premiéra se nám nevydařila výsledkově. Herně však bylo znát proti jarní mizérii určitě zlepšení. Otázkou je, do jaké míry to bylo naší zlepšenou hrou, a do jaké míry kvalitou našeho prvího soupeře v 6. G lize. Pro připomenutí, v jednom z uplynulých ročníků jsme stejnému soupeři uštědřili šestibrankový příděl... Bohužel, veliké množství šancí a střel na bránu ze všech možných vzdáleností a pozic vytouženou branku v síti velmi dobře chytajícího brankáře Lužin nepřineslo. Naopak po našem obranném zaváhání v první půli jinak tradičně velmi dobrý Káča inkasoval na což se nám již nepodařilo odpovědět.

 

Diskuze k článku


Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen