hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


B tým |

FK ALEJ B - podzim 2010

2010-09-04   
Poslat emailem

Zápasy:
10x Ivánek
9x Glum, Jéňa, Pája
8x Kopr, Sváťa
7x Káča, Mája
4x Filip, Jirka
3x Tomie
2x Ludva, Chadič
1x Lu-pe, Pepa



Góly:
5x Jéňa
4x Sváťa
3x Filip,
2x Glum
1x Majk, Ludva, Ivánek, Pája

11.kolo, 6.H liga
FK Alej B - Sen Černý Most II PG 0:0 (0:0)
Hráno: 11. 12. 2010, 8:45, hřiště Bechyňova, počet diváků: 1
Sestava:
Káča - Sváťa, Homolka, Malej Pája,Jéňa, Ivan, Kopr
Góly: ---

Nejlepší hráč utkání: Káča

Komentář k utkání:
Polovina prosince, Češi běhají po vyhřátých nákupních centrech, sprintují za slevami a kličkují mezi regály, aby výsledkem snad trochu potěšili své blízké. My jsme naopak měli ještě fotbalové povinnosti. Na nás čekala setsakramentská zima, hřiště pod sněhem, zápas už jen o čest, abychom jeho výsledkem potěšili naše věrné fanoušky. Jedna fanynka dokonce neváhala propojit obě záležitosti a vydala se nás před nákupy podpořit. V porovnání s předchozím utkáním, kdy nás taktéž „přivítalo“ hřiště s 5 centimetrovou duchnou sněhu, jsme tentokráte netrávili čas odklízením. A možná jsme udělali dobře. Nažhavený soupeř v počtu kompletních dvou pětek pomýšlel ještě na postup ze třetího místa, který mu zaručovalo vítězství. My jsme se již nikam z aktuálního 6. místa nemohli propadnout ani posunout a podle toho to na hřišti celý zápas vypadalo. Většinu utkání se hrálo na naší straně hřiště, soupeř nás přehrával kombinačně (do té míry, jak mu terén dovolil) a trochu i nasazením. V průběhu zápasu jsme díky fantastickému Káčovi přežili několik šancí, pomohli nám dvě tyče a občas i povrch, abychom se v poslední čtvrtině zápasu prodrali ke třem 100 % šancím. Ty zůstaly nakonec nevyužité a tak jsme uzavřeli sezónu bezbrankovou plichtičkou. Těšit nás může fakt, že Káča natáhl šňůru neprůstřelnosti na úctyhodných 193 minut, čímž se stal v tomto odvětví nejlepším gólmanem skupiny. V samotném utkání mu ve velmi kvalitním výkonu sekundovali tradičně Jéňa a Kopr, což nás tak nějak provázelo i celou sezónu. Nakonec tedy 6.místo, 12 bodů a skore 24:18. Tečka. Těšme se na jaro!

10.kolo, 6.H liga
FK Alej B - Prague United 1:0 (1:0)
Hráno: 27. 11. 2010, 8:45, hřiště Tempo, počet diváků: 0
Sestava:
Káča - Sváťa, Homolka, Malej Pája,Jéňa, Jirka, Ivan, Kopr
Góly: Jéňa

Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Do desátého dějiství letošní sezóny jsme vkráčeli jako teoreticky i prakticky zachráněni. To samo o sobě není ke chlubení, ale po nedobré první polovině zavládlo alespoň trochu spokojenosti. Soupeřem nám byl však tým, pro který bylo nádcházející utkání zápasem o všechno. Večer a noc před zápasem se nám v matičce měst strhla nefalšovaná sněhová bouře, tudíž místo zeleného umělého pažitu nás na hřišti Tempa čekala pátrací akce s názvem „Najdi si hřiště“. Naštěstí jsme se zorientovali dle branek a místo rozcvičky začal úklid sněhové nadílky. Aktivnější byl v tomto ohledu soupeř. Asi proto, že my spíše vládneme nohama než rukama. Nakonec na kvalitním terénu jsme nečekaně zahrozili krátce po úvodním hvizdu, kdy Homolkovo nahození z půlky skončilo na tyči. Malej Pája se již k zakončení nedostal. Následovala hluchá pasáž s několika šancemi či náznaky šancí na obou stranách, abychom převzali otěže zápasu do našich nohou. Série rohů a střel v podání Jéni, Ivánka a Sváti ovoce nepřineslo a ujala se až akce á la „hráli jsme kličkovanou“ Jéni, kdy neomylně zavěsil do víka. Druhý poločas byl podoben prvnímu. Hra prakticky vyrovnaná a sem tam nějaká šance. Potenci jsme si však nechávali asi až na večer a do svých domovů. Po gólech volala především akce Malého Páji, kdy váhal, kličkoval až třikrát prováhal vůbec příležitost na střelu. Samostatný nájezd promarnil i Sváťa, což nás nakonec nemuselo mrzet. Tradičně na nervy, hlavně Koprovi, zabrnkal Káča, kdy míč letící do dlouho domluveného a avizovaného autu vzal a jal se ne zcela kvalitně rozehrát. Vítězství 1:0 potěšilo. O něco méně již to, že soupeři jsme nadělali obrovské a skoro neřešitelné problémy s udržením. Jednalo se totiž o pohodový a sympaticky vystupující i hrající mančaft. Snad se brzy zase potkáme a fajnově začutáme!

9.kolo, 6.H liga
FK Alej B - Black bridge elite 6:0k (6:0k)
Hráno: 13. 11. 2010, 11:15, hřiště Angelovova, počet diváků: -------------
Sestava:
---------------
Góly: -------------

Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Soupeř odpískal celou sezónu, tudíž jsme si připsali kontumační vítězství 6:0.

8.kolo, 6.H liga
FK Alej B - AC Pivní Pohoda 2:2 (1:1)
Hráno: 6. 11. 2010, 11:15, hřiště Pražačka 1, počet diváků: 9 a pes
Sestava:
Jirka - Kopr, Mája, Glum - Sváťa, Ivánek, Jéňa - Pája, Filip
Góly: Sváťa, Filip

Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Sobotní dopoledne, žižkovská Pražačka trochu připomíná větrnou hůrku. Silný vítr nám nejspíš odfoukl rozhodčího, ale rozhodně nám neodvál touhu poprat se (myšleno samozřejmě pouze obrazně) o důležité dva body. I přes nepřízeň počasí dorazilo do hlediště 9 diváků (+ ratlík) zvědavých, zdali se podaří střelci minulých zápasů navázat svoji šňůru. Poté, co se nám podařilo přemluvit jednoho chlápka k pískání a nacvičit los, mač začíná. Borci v modrých dresech začínají svižně, leč soupeř, vítr, tlaková fronta, hrbolatý terén a další faktory, poněkud znemožňují precizní kombinaci. Do velmi slibné šance se dostává Malej Pája, ale co čert nechtěl, zasunout do odhalené svatyně se mu nepodařilo. Svůj díl odpovědnosti na sebe bere šutér Sváťa: přihrávka od brány, zpracování na půlce, obránce nalepenej na záda a nečekaná bomba z rychlé otočky razítkuje tyč, odráží se do gólmana a od něj do brány - Alej vede 1:0! Šance jsou ale na obou stranách, modrokošiláci z Aleje už do půle žádnou branku nepřidávají, naopak trestá soupeř. Už nevim přesně jak nám tu zatracenou kulatou mičudu dopravili do brány, ale matně si vybavuju, že nás malinko rozebrali a srovnání bylo zasloužené. I po poločase se pokračuje ve velmi svižném tempu, obě strany si uvědomují důležitost utkání a přidávají na důrazu. Gólový apetit si z prvního poločasu zachovali Pivopohodáři a zvrátili stav utkání na svoji stranu. Kurva, tak takhle ne! Hrr na ně! Každej kdo má Alejácké srdíčko zapíná vyšší obrátky a neskutečně fanatickej tlak přináší své ovoce. Ťukes a la Messi-Villa v podání Sváti a Filipa končí vyrovnávacim gólem, fanynkám vlhnou kalhotky a soupeř se psychicky rozkládá. Jejich nejlepší hráč situaci neunáší a s plnou hubou nadávek opouští zelený umělohmotný pažit a mizí někam do dáli via Moravia. Snažíme se soupeři zasadit rozhodující úder, ale bohužel bez úspěchu. Utkání tedy končí remízou, před utkáním bychom bod brali, po průběhu může někomu přijít bod málo, ale je potřeba ocenit i kvality soupeře a s pokorou přijmout bodovou nadílku. Vydrží-li forma a nasazení i do příštího zápasu, dva body budou na dosah.

7.kolo, 6.H liga
FK Alej B - Jabadabadoo Prosek 3:0 (2:0)
Hráno: 23. 10. 2010, 11:15, hřiště Zákostelní, počet diváků: 4 a pes
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Glum - Ludva, Ivánek, Jéňa - Pája, Sváťa
Góly: 2x Sváťa, Ludva

Nejlepší hráč utkání: Kopr

Komentář k utkání:
Na pěkném hřišti na Zákostelní se očekával i pěkný fotbal. Z naší strany jsme do zápasu vstoupili vlažně, ale soupeř 2 šance nevyužil. Pak jsme se již stali lepším týmem a tlak vyústil gólem Sváti po rohu Jéni. Na 2:0 zvyšoval Ludva a pak se víceméně zápas v poklidu dohrával, tedy tak že jsme si hlídali náskok a soupeři nebylo dáno, aby snížil a druhý poločas tak zdramatizoval. Ne že by nebyly šance, i Káča dvě z nich lapil, na naší straně měl asi největší Jéňa, který krásně prokličkoval asi 4 hráči, ale jeho rána šla těsně vedle. Na 3:0 zakončil zápas dnešní střelec Sváťa, který na dvakráte uklidil míč těsně k tyči. Zápas přinesl odpovědný výkon z naší strany a zasloužené 2 body.

6.kolo, 6.H liga
FK Alej B - New Jersey Devils B 2:1 (1:1)
Hráno: 16. 10. 2010, 10:00, hřiště Novoborská, počet diváků: ??
Sestava:
Lu-pe - Kopr, Mája, Tomie - Ivánek, Jéňa - Pája, Glum
Góly: Pája

Nejlepší hráč utkání: Lu-pe

Komentář k utkání:
Ze soupeřem jsem měli vyrovnanou bilanci jedné porážky a jedné výhry, a věděli jsme, že nás čeká težký soupeř. Hned v první minutě dává Pája z poza desítky góla z voleje a dostáváme se rychle do vedení. Chodíme ne brankáře 3 na 2, tři na jednoho, ale Kopr z metru trefuje tyč, Pája po přihrávce od Tomieho sám před bránou trefuje pouze brankáře. Po deseti minutách hráči Yerse trochu vystřízlivý a začínají být nebezpeční i na naší půlce, kdy po narážečče srovnává hráč číslo dvě. Druhý poločas soupeře tlačíme, Jéňa jde sám na golmána, bohužel nedává. Pak, ale po našem špatně zahraném rohu dává soupeř z brejku na dva jedna deset minut před koncem, ale ještě je čas ze stavem něco udělat. Po ruce ve vápně kope Jěńa penaltu, ale golman ze štěsstím chytá. Soupeř pár závarů přežije bez újmy a vyhrává. Na konec se musí dodat, že co jsme spálili se musí prostě dávat, zejména Pája a Jéňa mohli dát minimálně dva góly.

5.kolo, 6.H liga
FK Alej B - AC Dýně 3:1 (2:1)
Hráno: 10. 10. 2010, 10:00, hřiště Děkanka, počet diváků: ???
Sestava:
Káča - Mája, Kopr, Glum - Ivan, Sváťa - Filip, Jéňa, Pája
Góly: 2 x Jéňa, Filip

Nejlepší hráč utkání: Jéňa

Komentář k utkání:
Z prvního gólu utkání jsme se mohli radovat my díky Jéňově trefě ve 12. minutě utkání. V důsledku Káčova zbytečného dohadování se se soupeřem a jeho z toho pramenící nesoustředěnostvi jsme však brzy nechali soupeře vyrovnat. Naštěstí jsme ještě do přestávky Filipovou trefou šli opět do vedení. Výhru Aleje v jinak poměrně vyrovnaném zápase pak zpečetil svým druhým zásahem mezi tři tyče Jéňa.

4.kolo, 6.H liga
FK Alej B - FC Cosmo Hagibor 3:2 (1:0)
Hráno: 2. 10. 2010, 10:00, hřiště Angelovova, počet diváků: ???
Sestava:
Káča - Kopr, Mája, Glum - Pepa, Ivánek, Sváťa, Filip - Pája, Chadič, Jéňa
Góly: Jéňa, Filip, Sváťa

Nejlepší hráč utkání: ???

Komentář k utkání:
Komentář rozhodčího: Pěkné utkání, kde obě mužstva nepatří do 6.ligy. Alej byla o něco lepší, ale zápasu by slušela remíza.

3.kolo, 6.H liga
FK Alej B - FC Tycho de Brahe B 1:3 (0:1)
Hráno: 25. 9. 2010, 10:00, hřiště Děkanka, počet diváků: 0
Sestava:
Jirka - Ivánek, Tomie - Ludva, Sváťa - Pája
Góly: Ivánek

Nejlepší hráč utkání: Ivánek

Komentář k utkání:
Po dvou kolech bez bodu a proti soupeři, který měl skóre 1:12 velily okolnosti bodovat. Bohužel se sešla nepočetná sestava bez střídání a ačkoli jsme hráli vyrovnanou partii, tak v proměňování šancí byli lepší hráči soupeře. Soupeř dal v první půli velmi šťastný gól a to se těžko obracelo. Za nás skóroval jen hlavou Ivánek, bohužel další dvě chybičky v obraně byly potrestány gólem. Tak snad už příště zůstane nějaký ten bod u nás, jinak by to bylo velmi mrzuté být po 4 kolech bez bodu. Hlavně docházka se musí zlepšít, bez toho to nepůjde.

2.kolo, 6.H liga
FK Alej B - 64! Kobylisy 1:4 (0:3)
Hráno: 11.9.2010, 10:00, hřiště Zákostelní, počet diváků: ?
Sestava:
Káča - Mája, Tomie, Glum - Sváťa, Chadič, Ivánek - Jéňa, Pája
Góly: Glum

Nejlepší hráč utkání: Káča,

Komentář k utkání:
Komentář rozhodčího: Pohledný, technický zápas, ve kterém rozhodla větší fotbalovost vítězů.

1.kolo, 6.H liga
FK Alej B - Torpedo Barrandov 3:4 (0:1)
Hráno: 4. 9. 2010, 8:45, hřiště Pražačka 1, počet diváků: ?
Sestava:
Káča - Kopr, Ivánek, Glum - Majk, Jéňa, Filip - Jirka
Góly: Majk, Jéňa, Glum

Nejlepší hráč utkání: ???,

Komentář k utkání:
První zápas sezóny nás poslal na neoblíbenou Pražačku. Museli jsme se popasovat s absencí malého Páji a nenadále nemocnými Májou a Sváťou. Hanz přestoupil jinam, taktéž Hery a Torcida ukončil fotbalovou kariéru. Naopak nás posílil Tomáš Kubík za což jsme moc vděční. Na tento zápas se scházíme se dvěma hráči na střídání, ale jen díky ochotě Majka a Jirky, který byli ochotni a pomohli, když bylo třeba.

Soupeř již na první pohled mladý nažehlený holky, který se neumí chovat, ale fotbalisti to byli. Začínáme ze zadu, aby jsme neopakovali nešvar z minulé sezóny a hned neprohrávali v začátku utkání. Šance na sebe nenechávají dlouho čekat, ale přicházejí na obou stranách. Soupeř tvoří, více drží míč a my trpelivě čekáme na brejky a poctivě bráníme. Hlavně výkon Kopra, Majka a Gluma směrem dozadu nás drží ve hře. K naší smůle bohužel chybujeme v rozehrávce a do rozhozené obrany se vřítí rychlý útočník a po té co si položí Káču pohodlně skóruje do prázdné brány. Dvě šance spálí Jéňa, když po úniku ze strany nedokáže ani přesně zakončit nebo přihrát. Do velké šance se dostává Jirka, ale za dvou metrů přestřelí. Poločas 0:1.

Do druhé půle nastupujem ofenzivněji a záměr se vyplácí. Bojujem, zlepšíme rozehrávku a zápas se vyrovnává. Možná jsme i trochu lepší. Káča v téhle fázi podrží pár jistými zákroky. První gól dává Majk po výborném náběhu do volného prostoru kam mu to Jéňa prostrčí a s lehkou tečí soupeře dává gól. Druhý fík na sebe nenechá dlouho čekat a po závaru přistrčí Glum Jéňovi a ten lehkou střelou překvapí golmana. Soupeř nás začíná točit a předvádí dobrou kombinační hru a v zápětí vyrovná. Také hodně přitvrdí a z toho vznikne šarvátka Jirky, který padá. Přiřítí se mstitel Majkl, který soupeře nejdřív odstrčí, ať se sklidní. Ten však řve, že ho zabije, tak dostane dvě rychlé. Ještě do chumlu vlítne Kopr a tři holky z Barrandova padaj na zem. Rozhodčí dává dvě červené, na každé straně jednu. Od té chvíle je na hřišti jen jedno mužstvo. Naběhaný a podstatně mladší soupeř to umí jeden na jednoho a během chvíle rozhodne zápas dvěma rychlými góly. Ještě koriguje stav Glum 2minutky před koncem zápasu napadá beka soupeře a ten bezradně nakopne míč přímo do něj a překvapený golman jen čumí, jak dostal gól.

Soupeř byl lepší, ale pokud by neprovokoval a hrálo se 5na5, tak můžem myslet na lepší výsledek. Po vyloučení jsme na ně prostě neměli. Je to škoda, ale výkon z naší strany o hodně lepší než v uplynulé sezóně nás může povzbudit. Pokud budeme hrát takhle celý podzim, tak se nemáme čeho bát a výsledky se dostaví.

Jéňa
 

Diskuze k článku


Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen