hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


B tým |

FK Alej B - Jaro 2018 - konec dobrý, všechno skvělé!

2018-01-19   
Poslat emailem

Zápasy:
11x Ivánek, Homolka
10x Káně
9x Mára, Méďa
8x
7x Porezz
6x David
5x Jéňa, Manics, Jauky
4x Jirka
3x Maty
2x Ondra, Kopr, Robert
1x Kuba, Leo, Fejfi, Malej Pája



Branky:

10x
9x Mára
8x
7x David
6x
5x
4x
3x Pořez, Jauky
2x Káně
1x Manics








11.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Šílené Veverky 5:3 (3:1)
Hráno: 15. 6. 2018, 11:15, Děkanka, počet fanoušků: 2

Sestava: Ivánek - Káně, Homolka, Méďa - Jauky, Mára - Manics
Góly: Káně, 4 Mára

Nejlepší hráč utkání: Mára

Komentář k utkání:
Kalamita postihla náš kádr v nejméně vhodnou dobu. Dlouhodobé absence, pracovní povinnosti, zranění a další důvody zeštíhlely náš tým pro poslední zápas na 7 kousků bez brankáře. Z nich navíc někteří další nebyli zdravotně úplně stoprocentní. V přímém boji o setrvání v sedmé lize však toto šlo stranou. Navíc soupeř na tom byl podobně. Veverek se sešlo akorát do hry bez střídání.

Do naší branky si nakonec stoupl nejzkušenější hráč Ivánek a podal skvělý výkon. Kromě jistých zákroků ve vzduchu předvedl chytání rukama, nohama i hlavou. Navíc týmu pomohl jistou rozehrávkou. Celý zápas se odehrával v tempu odpovídajícímu sedmé lize, velmi horkému počasí i počtu hráčů na obou stranách. Oba týmy hrozily brankářům většinou střelami z dálky a střední vzdálenosti. Nejdříve Mára uklidl míč ze strany tvrdě do sítě- 1:0. Následně nás přišla navštívit fotbalová krása, která políbila (no spíše dala francouzáka) Káněti. Ten z vlastní poloviny zakroutil míč lobem přes strnulého brankáře přímo do šibenice 2:0. Po naší hrubce v obraně (2:1) si míč vybojoval na půlce a soupeři opět Mára. Následovala klamajda tělem a 3:1 v polovině zápasu.

Druhá půle se hrála podle stejných not. Jauky a Mára ostřelovali brankáře soupeře, který však již chytal velmi pozorně. Počet střel našich mladých pušek se dal počítat na desítky. My jsme si však 15 minut před koncem vybrali tradiční slabší chvilku. A veveráci během několika minut vyrovnali na 3:3. Naštěstí jsme nápor naším týmovým morálem zastavili a po určitém povolení vodítka jsme ho opět přitáhli. (část týmu tvrdila, že to byla geniální taktika) Mára ranou pod břevno dokončil hattrick, aby v posledních vteřinách zápasu a po sólíčku ukončil svou dnešní šou brankou navíc – 5:3. Zápas o vše jsme zvládli. Tak jako v minulosti již několikrát. Poté jsme již stadion přepustili naším nejmladším nadějím, kdy Manics a malej Homolka potrénovali střely, břevínka i šibenice. Závěrečný třetí poločas jsme odehráli v bistru U Karlose. Malinovka tekla proudem a hranolky se nosily po kilech! To vše jako malá svačinka před obědem.

Výhra nás vystřelila tabulkou nahoru. Konečné šesté místo a umístění v první polovině tabulky je úspěchem. Potěšila i rekordní návštěvnost. Naše jarní zápasy navštívilo celkem 18 fanoušků. Spokojeni můžeme být i s tím, že jsme se relativně dobře scházeli. Velký dík za to patří Pořezovi, které jako manažer týmu tradičně odvedl dobrou práci. Ač ho to asi stálo nervy a pár šedivých vlasů. Malými kaňkami jsou pasivní skóre, výkony proti papírově hratelnějším týmům a druhé poločasy. To však přes léto a do začátku podzimní soutěže jistě vyladíme. Nejlepším střelcem sezóny je Mára s 9 brankami následovaný Davidem se 7. Tito dva tak dali 16 z našich 25 branek. Následovat bude tradiční rozlučka se sezónou, něco odpočinku a na podzim se sejdeme zase všichni! Na konci roku slaví klub 20 let existence a Béčko 15 let! Tak ať jsme v topu :-) FKA B!


1.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Zde je místo 0:3 (0:2)
Hráno: 8. 6. 2018, 18:15, Děkanka, počet diváků: 1

Sestava: Robert - Káně, Homolka, Méďa - Jauky, Mára, Malej Pája - Ivánek
Góly: nikdo

Nejlepší hráč utkání: Jauky, Mára

Komentář k utkání:
Dohrávka prvního kola pro nás byla již třetím pokusem získat bodík k jistotě záchrany. Bohužel bez vstřeleného gólu se vyhrát nedá. A bod se nám ubránit také nepodařilo. Sice jsme více hráli s míčem a měli řadu střel z dálky, ale soupeř trestal naše chyby. Připsali jsme si tak již třetí prohru v řadě. V posledním kole budeme hrát o všechno. Karty jsou rozdané poměrně jasně. Bod znamená záchranu. Prohra nás téměř jistě pošle o patro níž. Sice by ještě existovala určitá možnost při souhře hned několika výsledků, ale ta je z říše fantazie a procentuálně je vyšší šance vyhrát ve Sportce. Je tedy třeba poladit formu a sejít se v dobré sestavě. Opět nás čeká rozhodující zápas. A pro takové zápasy ten fotbal také hrajeme, ne? :-) FKA B!


10.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Ross Crock 3:5 (2:1)
Hráno: 2. 6. 2018, 8:45, Děkanka, počet diváků: 0

Sestava: Fejfi - Káně, Homolka, Méďa, Kopr - Jauky, Pořez, Maty - Ivánek, Manics
Góly: Manics, Pořez, Jauky

Nejlepší hráč utkání: Fejfi

Komentář k utkání:
Tady bude report.


9.kolo, 7.I liga
FK Alej B - K+K Fotbal Team 2:5 (1:1)
Hráno: 26. 5. 2018, 12:30, Tempo, počet diváků: 6

Sestava: Kopr - Káně, Homolka - Mára, David, Maty - Ivánek, Manics
Góly: David, Mára

Nejlepší hráč utkání: Mára

Komentář k utkání:
Proti poslednímu týmu tabulky bylo cílem vyhrát. Vítězstvím by se přetrhla šňůra, kdy se v této sezóně pravidelně střídá výhra s debaklem. Zároveň by se přetrhlo další pravidlo sezóny. Chováme se totiž jako Jánošík. Bohatým bereme (porazili jsme první tři týmy tabulky) a chudým rozdáváme (pravidelně prohráváme s celky na chvostu). Přestože body doslova ležely na zemi a stačilo je zvednout, prohráli jsme. Obě pravidla tedy platí minimálně do příštího kola. První půle se hrála na branku soupeře. Projevila se však naše slabost. Na každý gól se hrozně nadřeme. Nedokázali jsme proměnit hned celou řadu příležitostí. A když už jsme branku vstřelili, soupeř dokázal z ojedinělé akce šťastně vyrovnat. Ve druhé polovině jsme byli potrestáni za náš téměř tradiční nedůraz. Nedá se nic dělat. Namočili jsme se do boje o záchranu. Zatím tedy drobně. Máme ještě tři zápasy (včetně dohrávky), abychom získali potřebné body. Je třeba bojovat dál! Příště zase všichni! FKA B!


8.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Nulová šance 2:1 (0:0)
Hráno: 19. 5. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 0

Sestava: Ondra - Káně, Homolka, Méďa, Porezz - Mára, David, Maty - Ivánek, Jéňa
Góly: David, Mára

Nejlepší hráč utkání: David

Komentář k utkání:
V osmém kole jsme se střetli s naším nejčastějším soupeřem - Nulovou šancí. Bylo to již desáté utkání. Do něj jsme nastupovali s mírně negativní bilanci 3-2-4, kdy obě remízy se zrodily v posledních dvou vzájemných zápasech. Tentokrát jsme však od začátku udávali tempo hry my a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Proti nám však stál neuvěřitelný brankář, který pochytal opravdu nemožné. Nakonec se nám ho podařilo dvakrát více než šťastně překonat. Míč jsme za jeho záda doslova dotlačili. Připsali jsme si tak důležité vítězství. Nicméně k záchraně nám chybí ještě dva body.


7.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Šnek FC A 0:6 (0:2)
Hráno: 12. 5. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 1

Sestava: Jirka - Káně, Homolka - Mára, David - Ivánek, Leo
Góly: nikdo

Nejlepší hráč utkání: Jirka

Komentář k utkání:
Před tímto utkáním jsme měli se Šnekem velmi pozitivní bilanci 4-0-1. To byla všek tentokráte hodně zaprášená historie. V sestavě s jedním na střídání jsme nezopakovali účinné alejácké catenaccio z minulého utkání. Naopak jsme byli při bránění trochu živelně roztažení po celém hřišti, což bylo při velmi teplému počasí, kvalitnímu soupeři a našem počtu smrtící. Soupeř nás většinu zápasu přehrával, přečísloval a pouze dobrý výkon Jirky nás uchránil před dvouciferným debaklem. Chtěli jsme, ale nešlo to. Velký dík patří všem, kteří dorazili! Do dalších utkání je nezbytně nutné se především sejít v dobrých počtech. Sezóna je zatím jako na houpačce 7:0, 0:6, 4:2, 1:5, 1:0 a 0:6. FKA B!


6.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Mall 1.FC 1:0 (1:0)
Hráno: 5. 5. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 2

Sestava: Robert - Méďa, Homolka, Porezz, Kuba, Manics, Ivánek
Góly: Pořez

Nejlepší hráč utkání: Robert - Méďa, Homolka, Porezz, Kuba, Manics, Ivánek

Komentář k utkání:
Narazili jsme na bezkonkurenčního lídra tabulky, který v rozběhlé sezóně neztratil ani bod a na naše utkání dorazil ve velmi početné sestavě. Naopak my jsme se postavili s jedním na střídání, věkovým průměrem týmu kolem 40 let a slabší fyzičkou. Fotbal však nemá logiku. Soupeř nás na začátku točil a následně měl velkou část zápasu jasnou převahu a míč. Šance si však nevytvářel. O to více a pozorněji jsme však bránili, bojovali a sem tam podnikali i nějaký ten útok. Krásný díl z telenovely Uchodit a uštknout. Zápas rozhodla proměněná penalta za ruku ve vápně. Pořez měl opravdu pevné nervy. Velmi cenné a překvapivé vítězství. FKA B! Příště zase všichni!




5.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Lokomotiva DP 1:5 (1:1)
Hráno: 28. 4. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 1

Sestava: Ondra - Káně, Méďa, Homolka - Porezz, Jéňa, Mára, Manics - Ivánek, David
Góly: David

Nejlepší hráč utkání: nikdo

Komentář k utkání:
Report bude později.


4.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Ňiňos F.C. 4:2 (2:1)
Hráno: 21. 4. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 2

Sestava: Jirka - Káně, Méďa, Homolka - Porezz, David, Mára - Ivánek, Jéňa
Góly: Mára, Káně, Porezz, David

Nejlepší hráč utkání: FKA B!

Komentář k utkání:
Stejný den v týdnu. Místo. I čas. Tradičně skvělá byla i práce manažera týmu, kdy se opět scházíme v početné sestavě. Soupeřem byl tentokrát tým Ňiňos F.C. Co od něj očekávat? Odpověď jsme dostali poměrně brzy. Na druhé straně stál početný tým fyzicky zdatných a opticky dobře vypadajících hráčů, kteří byli o několik desítek let mladší než většina z nás. Navíc je přišlo podpořit hned několik fanynek. My jsme však nečekaně získali dva fanoušky těsně před utkáním. Ti nás sice nejdříve vyzvali k utkání, pak s námi absolvovali rozcvičení, aby následně zasedli na tribunu stadionu Stade de Děkanka. A během utkání nás místy bouřlivě povzbuzovali skandováním a poctivě běhali pro zakopnuté míče. Určitě jim patří velký dík!

Od začátku utkání jsme převzali iniciativu a měli častěji míč, rozhodně se však nedalo říci, že pod kontrolou či kopačkách. V naší hře totiž bylo mnoho nepřesností. A soupeř se po nich dostával do nebezpečných protiútoků a tlaku. Určitou výhodou však bylo, že část soupeřova týmu zažívala dojezd páteční noci či sobotního rána (u nás jsme měli jednoho „paralyzovaného“ hráče) a zdálo se, že nás i trochu podceňovali. Nicméně jako první jsme inkasovali my, kdy se jeden z Ňiňosů protáhl po lajně jako lasička (copyright Pavel Čapek) a z úhlu prostřelil Jirku. Nic moc začátek. Navíc Jirka ještě zázračně zastavil další šanci, kdy tváří v tvář lapil šanci soupeře a zkušeně zasedl mičudu. Naštěstí jsme se oklepali a začali být více nebezpeční. Zpřesnili jsme i hru a výsledkem byla nádherná rána od Máry, která téměř z půlky nasvištěla pod břevno. Klíčovým momentem se však ukázala akce z poslední vteřiny první půle. Káně se během prvních třiceti minut dostal ze svého K.O. stavu do relativně O.K. a jeho žblabuňka se z dálky kutálela a kutálela, až se dokutálela přes špičku nohy brankáře do sítě. To bylo radosti!

Ve druhé polovině jsme se již snažili kontrolovat hru. Párkrát se drobně zajiskřilo, ale jinak se hrálo férové a pohodové utkání. Pořez nádherně uklidil míč z úhlu do sítě na 3:1. Několikrát jsme zahrozili střelami z dálky. Ňiňos po naší špatné rozehrávce dal pěkně na 3:2 a zdálo se, že budou ještě nervíky. Naštěstí jsme chytře rozehráli roh. Mára přenechal míč Homolkovi, který nastřelil Davida před brankou – 4:2. Proti mladému týmu jsme si tak připsali cenné vítězství a trochu si spravili pochroumané sebevědomí a chuť po předchozím kole. Sedmá liga rozhodně nebude procházka růžovým sadem. Tak příště zase všichni! FKA B!



3.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Hashlerka 0:6 (0:0)
Hráno: 14. 4. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 3

Sestava: Jirka - Káně, Méďa, Homolka - Porezz, Jauky, Mára - Ivánek, Jéňa
Góly: nikdo

Nejlepší hráč utkání: nikdo

Komentář k utkání:
Po skvělém vstupu do sezóny nás v dalším kole čekala Hashlerka. S tou jsme se střetli v každé z posledních sedmi sezón s příznivou bilancí 5-0-2. Naším cílem tak bylo získat další potřebné body. Škoda že jsme se zapomněli podívat před zápasem do archivu. Ten by totiž zdvihl varovný prst. V dubnu 2017 jsme vyhráli 7:0 a následovala prohra 0:3 v dalším kole právě s Hashlerkou. Po roce jsme výsledek 7:0 zopakovali a čekal nás právě náš známý tým.....

Obě sestavy jasně naznačily, že ani jeden z týmů nic nepodcenil. Byly totiž hodně početné. První poločas se hrál svižný fotbal se šancemi na obou stranách. Soupeř nás ohrožoval především dobrými střelami z dálky, které však velmi jistě lapal a vyrážel Jirka. Zároveň nám dělal potíže svým čistým důrazem, který byl u tohoto týmu nebývalý. Neměli jsme ani trochu místa. V první půli nakonec branka nepadla.

Dalo se tedy předpokládat, že při takto vyrovnaném utkání to bude právě o tom prvním gólu. Bohužel padl po pěti minutách do naší branky. Soupeř z našeho autu a ztráty rychle zaútočil a střelu z dálky uklidil nechytatelně k tyči. Zkusili jsme se nadechnout k vyrovnání, ale než jsme popadli pořádně dech, dostali jsme z neuhlídaného rohu další branku - 0:2. Následovala chybka Jirky a pak už se to sypalo. Prostě totální výbuch. Soupeř byl v laufu a my nestíhali, a vlastně jsme ani nechtěli. Byla na nás cítit naprostá odevzdanost. Bez důrazu, běhání a chuti hrát se prostě Hanspaulka kopat nedá. A (nejen) v tomhle nás soupeř v druhém poločase jasně předčil. Navíc měl ve svém středu hráče, který si s námi dělal téměř co chtěl. Konečné skóre se zastavilo na 0:6. To nečekal ani náš soupeř :-) Dostali jsme za uši. I tohle však k fotbalu patří a není nutné se z toho hroutit. Je třeba vše hodit za hlavou a dál si fotbal užívat. Dobrou zprávu totiž je, že již za týden se hraje další zápas. Můžeme si tak napravit reputaci. Je to jen a jen na nás. FKA B! Příště zase všichni!


2.kolo, 7.I liga
FK Alej B - Guaraní 7:0 (2:0)
Hráno: 7. 4. 2018, 08:45, Děkanka, počet diváků: 0

Sestava: Jirka - Káně, Porezz, Méďa, Homolka - David, Jauky, Jéňa - Ivánek, Mára
Góly: 3 David, 2 Mára, 2 Jauky

Nejlepší hráč utkání: Jirka, David

Komentář k utkání:
S podzimem jsme se rozloučili sestupem do sedmé ligy. Nicméně pro zimní přestávku jsme zvolili osvědčenou přípravu v podobě nedělních fotbálků proti našemu téměř druholigovému A týmu. Nevedli jsme si vůbec špatně a jak po zápase podotkl jeden z nás – alespoň jsme si natrénovali obranu, což se během sezóny bude hodit. A měl pravdu. V zimní přestávce však nespalo ani naše vedení a fotbálky využilo jako testovací kemp pro případné posily. Dvě z nich se prosadily i do našeho kádru pro sezónu. Po tradičním soustředění a odložení prvního kola jsme se v tom druhém střetli se známým tým Guaraní. Los naší skupiny si vůbec zašpásoval, jelikož s většinou týmů se známe ze společného působení v šesté lize. Tak nyní si to dáme o patro níž. Na zápas jsme se sešli v dobré a početné sestavě, ve které se mísilo dravé a sebevědomé mládí se zkušenostmi ostatních. Malou kaňkou bylo, že za námi nezavítal žádný z našich diváků. Po podzimu se však nelze divit. No přilákat je můžeme jen dobrými výsledky a předváděnou hrou – je to tedy jen a jen na nás. Od začátku zápasu jsme měli míč častěji na kopačkách a více ze hry, ale bylo to platonické jak na prvním rande. Prostě klasické oťukávání a šancí pomálu. Sílu do žil nám vlil roh soupeře, který jsme odvrátili a rychlým protiútokem uštkli – 1:0. Marně jsme poté pátrali v archivech, kdy jsme z podobné situace dali gól. Možná že nikdy předtím. Do přestávky jsme stihli ještě jednu branku a druhý poločas se již nesl ve znamení střeleckého souboje třech našich mladých pušek o to, kdo z nic dá více branek. Nakonec to bylo poměrně vyrovnané, kdy hattrick zaznamenal David a po dvou brankách dal Jauky a Mára. Zkušenější spoluhráči jim jistili záda a dávali hře námořnickou rozvahu. Za zmínku ještě stojí skvělý a velmi jistý výkon Jirky v brance, který za stavu 3:0 vytáhl dva klíčové zákroky. Přestože jsme se mu snažili čisté konto zkazit ještě tím, že jsme se na konci dostali pod mírný tlak a pustili soupeře do několika střel, nakonec jej zaslouženě udržel. V neposlední řadě je třeba pochválit rozhodčí, kteří byli velmi přesní a spravedliví. Konečný výsledek 7:0 velmi potěšil. Navíc jsme dokázali po více než 5 měsících vyhrát mistrovské utkání! To si zasloužilo odměnu. Proto jsme to roztočili v místní pojízdné kantýně U Karla, kterou nás překvapil správce areálu. Po vypití čtyř káv a dvou limonád a nikotinem prohnaných plicích jsme se vypravili k domovům. V dalším kole nás čeká taktéž velmi známá Hashlerka.

 

Diskuze k článku


Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen