hlavní stránka  

  Oficiální web server Footballového Clubu FK Alej

 | O klubu | Soupiska | Fan club | Forum | B tým | Veteráni
  Rubriky
 
·   Aktuality
·   Statistika
·   Zápasy
    - Podzim 2020
    - Podzim 2019
    - Jaro 2019
    - Podzim 2018
    - Jaro 2018
    - Podzim 2017
    - Jaro 2017
    - Podzim 2016
    - Jaro 2016
    - Podzim 2015
    - Jaro 2015
    - Podzim 2014
    - Jaro 2014
    - Podzim 2013
    - Jaro 2013
    - Podzim 2012
    - Jaro 2012
    - Podzim 2011
    - Jaro 2011
    - Podzim 2010
    - Jaro 2010
    - Podzim 2009
    - Jaro 2009
    - Podzim 2008
    - Jaro 2008
    - Podzim 2007
    - Jaro 2007
    - Podzim 2006
    - Jaro 2006
    - Podzim 2005
    - Jaro 2005
    - Podzim 2004
    - Jaro 2004
    - Podzim 2003
    - Jaro 2003
    - Podzim 2002
    - Jaro 2002
    - Podzim 2001
    - Jaro 2001
    - 1999 - 2000
    - Podzim 2021
·   Tabulky a výsledky
·   Rozhovory
·   Fotogalerie
·   Video
·   Soupeři
·   FK ALEJ on Tour
·   Více fotbalu
·   Odkazy na webu
·   Guláš
·   Ankety
·   Fan shop
 

  Vyhledávání
 
 
 


B tým |

FK Alej B - podzim 2016 - úspěšná sezóna!

2016-08-08   
Poslat emailem

Zápasy:
11x
10x
9x Ivánek, Manics, Homolka, Jauky
8x Maty, Jéňa, Porezz, Mára
7x Kuchi
6x
5x
4x Káča, Ludva
3x Kopr, Mája
2x Zizin, Fejfi
1x Vláďa, Malej Pája, Johnny, Fantomas, Nos, Luky



Branky:

9x
8x
6x
5x Mára, Jéňa
4x Jauky
3x Ludva
2x Vláďa, Manics
1x Porezz, Maty, Johnny, Fantomas, Homolka




11.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Sokol V.-Notorax B 2:1 (1:0)
Hráno: 26.11.2016, 10:00, Zákostelní, počet diváků: 0

Sestava: Káča - Homolka, Porezz, Kuchi - Luky, Mára, Jauky, Ludva - Ivánek, Manics
Góly: Manics, Ludva

Nejlepší hráč utkání: Káča

Komentář k utkání:
Před posledním kolem letošní sezóny měla naše skupina týdenní pauzu. A přišla vhod, jelikož bylo třeba se především psychicky připravit na rozhodující kolo. O dvou postupujících a jednom sestupujícím bylo sice již rozhodnuto, ale ostatní bylo stále jen ve hvězdách. Čtvrtý a jedenáctý tým totiž dělily pouze čtyři bodíky. Celkem šest týmů hrálo v posledním utkání o sestup. Včetně nás. Našlapaná tabulka nám zadala jasný úkol. K devíti uhraným bodům přidat desátý, který dával jistotu šesté ligy i na jaře. Nicméně znak FKA na dresech nám vždy a za každé situace velí hrát na vítězství.

Ve Vysočanech jsme se tak sešli v dobré sestavě, která měla čelit nejlepšímu střelci soutěže i velkému hřišti. Zápas začal svižně a po náporu soupeře jsme převzali iniciativu a vypracovali si hned tři čisté gólovky, kdy jsme však sami před brankářem nedokázali zakončit do branky. Soupeř spoléhal na svého extrémně kvalitního útočníka, který nás permanentně zaměstnával kličkami a Káču v brance tvrdými střelami. Často jsme téměř potřebovali laso, abychom ho chytli. Situace na hřišti však opět rozdráždila naši kobru. Po přízemním centru Jaukyho napral Manics míč do břevna, od kterého se odrazil do země a brankáře a dokutálel se do branky. Krásný gól! Opět se potvrdilo, že máme ve svém středu plajera, který trpělivě čeká na svou chvíli a když o něco jde, je to právě on, kdo rozhoduje.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Chtěli jsme hrát a kombinovat, a trpělivě a zodpovědně jsme se snažili bránit nejnebezpečnějšího hráče soupěřů. Ti nás však ve druhém poločase několikrát sevřeli a zasypali mnoha střelami. Ty však famózně pochytal či povyrážel Káča. Nakonec však kapituloval, kdy se prosadil hbitý útočník a vyrovnal na 1:1. Na to jsme však dokázali reagovat. Porezzovo obhození ve vápně se odrazilo od zvedlé ruky soupeře a správně se kopala penalta. Ludva dal k tyči na 2:1. Konec zápasu se nesl ve znamení menší nervozity, ale podařilo se nám výhru uhájit. V posledním utkání jsme předvedli dobrý výkon a potvrdili formu z druhé poloviny soutěže. V šesti utkáních jsme uhráli 4 vítězství, 1 remízu a 1 prohru. Vylepšili jsme tak ospalý vstup do soutěže.

Přes zimu to chce se udržet v kondici, opět o něco utužit partu a týmového ducha a potrénovat na jaro. Sezóna byla pestrá a úspěšná. Díky všem a na jaře zase všichni! FKA B!

A koho zajímají aktualizovaná historické týmové, či osobní statistiky, či stav fondu FKA B, vše najde ve stejnojmenných článcích na webu!

10.kolo, 6.J liga
FK Alej B - SG-II Butovice 7:0 (4:0)
Hráno: 12.11.2016, 8:45, Děkanka, počet diváků: 2

Sestava: Kačena - Homolka, Porezz, Ludva - Maty, Jauky - Jéňa, Manics
Góly: 3 Jéňa, 2 Ludva, Manics, Jauky

Nejlepší hráč utkání: FKA B

Komentář k utkání:
V dalším z řady klíčových utkání jsme se potkali s týmem SG-II Butovice. Ten nám v předchozí sezóně v utkání nasázel rovných deset branek. Situace v tabulce nám navíc velela získat nějaké body, abychom si i nadále zachovali nějakou naději na záchranu. A proti nám stálo i to, že se naši soupeři pyšnili nejlepší obranou celé skupiny (pouhých 13 obdržených branek) a v týmu měli druhého nejlepšího střelce naší ligy. Zkrátka nic moc výchozí situace. A když se k tomu přidalo i rozcvičení, kdy zmrzlému Káčovi do branky padala každá haluz, nebylo nám sice příliš do skoku, ale odhodlání nám to nesrazilo. Začátek utkání se nám vydařil, dobře jsme kombinovali a nastřelili dvě tyče a břevno. A poté už zaúřadovala naše spící kobra v útoku. Manics si naběhl na aut a špičkou kopačky usměrnil míč nádherně do sítě. V pravou chvíli přišlo jeho gólové uštknutí,na které jsme čekali tak dlouho. Od té doby nám do branky soupeřů padalo vše, do čeho jsme kopli. Navíc jsme dobře kombinovali a Káča neuvěřitelně čaroval, když lapil i nemožné. Zrodila se tak (možná velmi překvapivá) výhra 7:0. Pochvalu si za dnešek zaslouží všichni. Je dobré ještě podotknout, že se na utkání nedostavili rozhodčí, což vůbec nevadilo. Oba týmy hrály férově a sportovně. Jedeme dál a uvidíme, zda to bude stačit. V posledním kole nás řeká tým Notoraxu, který má ve svém středu nejlepšího střelce soutěže a druhý nejlepší útok. FKA B!



9.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Nulová šance 3:3 (1:3)
Hráno: 5.11. 2016, 8:45, Děkanka, počet diváků: 1

Sestava: Nos - Homolka, Porezz, Kuchi - Maty, Mára, Jauky - Jéňa, Manics
Góly: Jéňa, Jauky, Homolka

Nejlepší hráč utkání: Jéňa

Komentář k utkání:

V dalším z klíčových utkání jsme se střetli s týmem Nulové šance. Po dobrém začátku a vedení 1:0 jsme ubrali z aktivity a soupeř nás vyškolil z důrazu před brankou, když do poločasu otočil na 1:3. Ve druhém jsme se opět zvedli a nakonec urvali bod za remízu 3:3. Výsledek byl nakonec spravedlivý, jelikož šance byly na obou stranách. Zároveň však nic neřeší. Šance na záchranu jsme neztratili, ale ani jsme se jí nepřiblížili. Nejdůležitější však je, že jsme si zahráli pěkný fotbálek. A v týmu se opět vytvořila parádní atmosféra :-) Tak za týden zase všichni!

8.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Jabadabadoo Prosek 1:0 (0:0)
Hráno: 29. 10. 2016, 16:15, Běchovice, počet diváků: 1

Sestava: Kačena - Homolka, Porezz, Kuchi - Ludva, Fantomas, Jauky, Jéňa - Ivánek, Manics
Góly: Fantomas

Nejlepší hráč utkání: FKA B

Komentář k utkání:

Z dalekých Běchovic jsme po svižném a důrazném utkání vydolovali dva body. První poločas byl z říše snů, jelikož se nám dařilo soupeře přehrávat kombinací, nastřelit tři tyče a bohužel také nevyužít moře dalších šancí. Ve druhém jsme se většinou již bránili a pod tlakem soupeře hráli na brejky. Velmi důležité utkání se nám podařilo rozhodnout hlavičkou z rozehraného autu. Krásný týmový výkon hodný klubu FK Alej a nakonec jsme si i pěkně zahráli. Za zmínku stojí i to, že podruhé byl letos v hledišti Káně a opět přinesl výhru a opět s čistým kontem!


7.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Hypochondři 0:4 (0:2)
Hráno: 22. 10. 2016, 8:45, Děkanka, počet diváků: 0

Sestava: Fejfi - Homolka, Porezz, Kuchi, Mája - Mára, Maty, Jauky, Jéňa - Ivánek, Manics
Góly: -----

Nejlepší hráč utkání: ---

Komentář k utkání:
V mnoha ohledech nevydařené představení. V dalších zápasech by to chtělo se vrátit k podstatě našeho fotbalu a FKA - tedy především k týmovému pojetí, navzájem se podpořit, bojovat jeden za druhého a zbytečně na sebe neremcat. Holt občas se něco povede více a lépe, a jindy o něco míň. Ono je nakonec jedno, zda budeme hrát v 6.,7. nebo 5. lize, ale snad si chceme chodit především začutat, užít si to.... Tak nechejme vše, co se stalo, za hlavou, a za týden zase všichni! FKA B!

6.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Hoptajch Team 3:0 (0:0)
Hráno: 15. 10. 2016, 8:45, Děkanka, počet diváků: 3

Sestava: Fejfi - Homolka, Porezz, Kopr, Mája - Mára, Maty, Ludva, Jauky - Ivánek, Jéňa
Góly: Porezz, Mára, Jauky

Nejlepší hráč utkání: FKA B

Komentář k utkání:
I v šestém kole jsme se střetli s tradičním soupeřem - tentokrát to byl Hoptajch. Prvním předpokladem dobrého výkonu a výsledku je u nás početná sestava. A to se tentokrát povedlo! Jéňa vyhnal nachlazení, Fejfi se ukázal po dlouhé době a byl velkou oporou, Mára si udobřil nedoléčený kotník, Porezz vykurýroval koleno, Mája překonal desítky kilometrů a dorazil do matky měst. Manažeři tak odvedli výborný (asi především psychologický?) výkon. Ve stavu nemocných zůstali Máňa dovádějící s chřipkou a berlátor Káně. Ten nás ve veledůležitém utkání přišel povzbudit. Převzal roli motivátora a kouče. Soupeř též nic nepodcenil a přišel v početné sestavě.

Od začátku se hrál svižný, důrazný a férový fotbal, který kvalitou neodpovídal spodku tabulky, kde se oba týmy nacházejí. Hra se přelévala od branky k brance a na obou stranách se objevovaly i šance. Nám se podařilo dvakrát nastřelit tyč. Po bezbrankové první půli jsme ve druhé trochu více převzali iniciativu. Naše snaha vyústila ve šťastný gól. Porezz napřáhl z dálky a tečovaná střela skončila v síti – 1:0. Následně Mára od vlastní branky rozjel akci, ve které si uprostřed hřiště narazil, vyhnul se saním soupeře a dal do strany Jaukymu, jež mu vrátil před branku. Mára zkušeně přehodil brankáře – 2:0. Třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat. Jauky dal bombou k tyči na 3:0.

Výhrou jsme se prozatím dostali z nejhoršího. S hlavou ponořenou v sestupových bažinách jsme v kapse našli brčko a vystrčili ho nad hladinu, abychom se trochu nadechli. Jedeme dál a uvidíme, na co to bude stačit. Již příští týden nás čekají Hypochondři, kteří společně s Bruins vedou tabulku. Jedná se tedy o těžkého soupeře….kéž bychom se v dalších utkání scházeli v podobně početné a dobré sestavě….tak příští týden zase všichni!


5.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Hashlerka THC 1993 A 1:4 (0:1)
Hráno: 8. 10. 2016, 8:45, Děkanka, počet diváků: 0

Sestava: Zizin - Homolka, Kuchi - Mára, Maty - Ivánek, Manics
Góly: Mára

Nejlepší hráč utkání: nikdo

Komentář k utkání:
V pátém kole jsme potkali staré známé z posledních let. S Hashlerkou jsme se utkali v každé z uplynulých čtyř sezón a byly z toho čtyři výhry. K tomu nám vždy pomohly početné a dobré sestavy. Tentokrát jsme se sešli s jedním na střídání a po zranění Máry jsme téměř celý druhý poločas odehráli již bez střídání. Dle toho to i vypadalo. Soupeř byl lepší a potrestal naše chyby. Díky všem, kteří přišli! Zdá se, že po bohatých letech na nás trochu přichází ta hubená. Vzepřít se osudu a těžké skupině můžeme jen my sami. Příští týden zase všichni!


4.kolo, 6.J liga
FK Alej B - GP Rangers 1:4 (?:?)
Hráno: 1. 10. 2016, 8:45, Pražačka 3, počet diváků: ??

Sestava: Kačena - Kopr, Jéňa - Jauky, Mára, Maty - Manics, Ivánek
Góly: Jéňa

Nejlepší hráč utkání: nikdo

Komentář k utkání:
????????

3.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Desítníci Ch.C 3:2 (0:1)
Hráno: 24. 9. 2016, 11:15, Běchovice, počet diváků: 1

Sestava: Zizin - Johnny, Jéňa, Homolka - Porezz, Mára, Maty, Jauky - Ivánek, Manics
Góly: Johnny, Mára, Maty

Nejlepší hráč utkání: Mára, Zizin

Komentář k utkání:
Ke třetímu kolu podzimní sezóny jsme se vydali do dalekých Běchovic. A stálo to za to! Nejen díky tomu, že se hrálo o předposlední místo v tabulce. Během zápasu a vlastně i před ním i po něm jsme si několikrát mohli říci „Tak tohle se může stát snad jenom při hanspaulce.“ O zážitky nebyla nouze. A o tom to je. I v tom je kouzlo hanspaulské ligy, které nás baví.

První kuriózní situace nastala již před utkáním. Plná polovina týmu v počtu čtyř hráčů hlásila zpoždění. A to díky silničním uzavírkám pro běžecký závod Běchovice. Běžci ven! K naší smůle se jednalo o komplet naše mladé pušky, které přeci jen dávají naší hře nějaké parametry, kvalitu a hlavně pohyb. Jelikož již rozhodčí zahajoval hru, museli jsme na situaci reagovat. Bylo nás totiž pouze 1+4. Zraněný Porezz v roli diváka s pivem si tedy vyndal z kapes klíče a mobilní telefon, vyměnil tričko za dres a v plátěnkách a hogo fogo šortkách šel na plac. Díky němu jsme tak mohli vyrovnat počty soupeře v podobě týmu Desítníci. V tu chvíli byl v naší zahajovací sestavě věkový průměr 42 let! Bylo tedy jasné, že se do větších akcí pouštět nebudeme.

Zahájili jsme tradiční taktiku „uchodit“, s cílem pokusit se „uštknout“ a vyčkat do příchodu naší mládeže. Ta se objevila po přibližně 10 minutách hry a na řadu dalších minut zmizela v šatně. V té době se hra odehrávala především uprostřed hřiště a sem tam se na obou stranách objevila nějaká střela či náznak šance. Po příchodu druhé polovinu týmu s věkovým průměrem okolo 20 let jsme přeci jen překlopili převahu na naši stranu. Začaly se objevovat nadějné šance a střely. Jako blesk z čistého nebe tak zapůsobil dlouhý míč na naše vápno, na který naskočil Jéňa a nechtěně (ale zkušeně a nádherně) za sebou přehodil vyběhnuvšího Zizina, jehož ústa zůstala němá. Kuriózní branka, kterých jsme již zažili několik a určitě jich ještě pár dostaneme.

Poločasová přestávka za stavu 0:1 tak nepatřila k nejveselejším. Část týmu však nabrala do plic něco nikotinu, jiní popadli dech, trenérského žezla se pevně ujal Porezz (již opět převlečený z dresu do gala) a ono to nakonec ve druhé půlce šlo. Po několika náznacích a ostřelování dobře chytajícího brankáře soupeře se do míče opřel Mára a vyrovnal na 1:1. Následně Johnny zkušeně proměnil situaci „z očí do očí“ – 2:1. A dílo dokončil famózní střelou Maty, který z dálky vymetl šibenici branky soupeře. Mezitím nás několikrát podržel Zizin a už to vypadalo, že si vše pohlídáme. Tedy především dva velmi nebezpečné hráče soupeře, kteří nám občas zatopili. Nicméně Desítníci rozehráli roh a jeden ze soupeřů se odpoutal od Homolky a pod jeho nohama nedal Zizinovi šanci – 3:2. Konec utkání však již nic zásadního nepřinesl a mohli jsme slavit první výhru v sezóně. Velmi důležitou!

Při odjezdu jsme si opět zanadávali na běžce, jelikož jsme díky uzavírkám museli objet téměř celou Prahu. Příští týden zavítáme na nově položený koberec na Pražačce. Jelikož nás čeká kvalitní tým GP Rangers, chtělo by to se sejít v početné a dobré sestavě! FKA B!



1.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Well Done 1:3 (0:2)
Hráno: 17. 9. 2016, 08:45, Děkanka, počet diváků: ?

Sestava: Kačena - Porezz, Jéňa, Kuchi - Malej Pája, Maty, Jauky - Ivánek, Manics
Góly: Jauky

Nejlepší hráč utkání: ???

Komentář k utkání:
V dohrávce jsme žádné body nevybojovali. Zatím jsme spolu s dalšími třemi týmy bez bodu na konci tabulky.

2.kolo, 6.J liga
FK Alej B - Bruins FC 4:12 (1:6)
Hráno: 10. 9. 2016, 08:45, Děkanka, počet diváků: 3

Sestava: Kopr - Mája, Homolka - Kuchi, Ivánek, Mára - Vláďa
Góly: 2 Mára, 2 Vláďa

Nejlepší hráč utkání: nikdo

Komentář k utkání:
Po odloženém prvním kole jsme ve druhém narazili na velmi kvalitního soupeře. V kombinaci s chybějícím brankářem a naším kostrbatým výkonem to pak dopadlo, jak to dopadlo. Nicméně díky všem, kteří přišli. Vloni jsme po prvním zápase měli -2, takže zatím lepší situace. Příští týden zase všichni!

 

Diskuze k článku


Zobrazit/vložit příspěvky

  Tabulka Nej starty ligy
 
1.
Karhan Petr
 477
2.
Kmínek
 463
3.
Kubík
 411
4.
Karhan Ivan
 371
5.
Pořízek
 346
6.
Hanzalius
 341
7.
Krůta
 277
8.
Karhan Michal
 276
9.
Karol
 275
10.
Beneš Petr
 260
11.
Malec
 254
12.
Beneš Pavel
 218
 
  Tabulka Nej střelci ligy
 
1.
Krix
 213
2.
Hanzalius
 171
3.
Pořízek
 131
4.
Karhan Petr
 103
5.
Karol
 102
6.
Beneš Petr
 94
7.
Beneš Pavel
 94
8.
Karhan Michal
 85
9.
Kubík
 69
10.
Krůta
 67
11.
Kehér
 65
12.
Jauker
 60
 

  Minulé kolo
 

FK ALEJ A
6:0 k.
Palmeiras Prosek
XI.kolo
---------
FK ALEJ B
0-6k
Šnek FC A
XI.kolo

 

  Příští kolo
  

FK ALEJ A
-
Zimní přestávka
2023

Hanspaulka
-----------


FK ALEJ B
-
Zimní přestávka
2023
Hanspaulka
 

Copyright © 2003 - 2024 FK Alej
Created by Twinsen